20 éves az Austropannon Kft.

Húsz éve Magyarországon az Eberspächer

Az Austropannon Kft. szíves meghívásának eleget téve Győrújbaráton, október 21-én, a cég húszéves fennállása alkalmából tartott családias születésnapi ünnepen vettünk részt.

 

Az Austropannon, képviseleti irodaként, 1990-ben kezdte meg az esslingeni székhelyű Eberspächer cég motortól független járműfűtéseinek forgalmazását. A hivatalos vezérképviseleti megnyitóra 1995-ben került sor, amelyen részt vett az Eberspächer vállalat tulajdonosa is. „Az Eberspächer világelső a kipufogórendszerek, járműfűtés és az autóbusz-klímarendszerek fejlesztésében és gyártásában. Emellett lelkes kutatója és fejlesztője a járműelektronikának, melyben már ez idáig is jelentős eredményeket ért el. Ügyfelei közé tartozik majdcsak mindegyik európai, észak-amerikai és egyre több ázsiai személy- és haszongépjárműgyártó. 2009-ben a nemzetközi vállalkozói csoport kereken 5300 dolgozójával 1,3 milliárdot forgalmazott”– hallottuk Harald Seiler úrtól, az Eberspächer gépjárműfűtések üzletág értékesítési vezetőjétől.

A ’90-es évek elején hazánkban – mint azt visszaemlékezésében a cég ügyvezetője, Szőllősi Mária elmondta a partneri körből érkezett, igen nagyszámú vendégkör előtt – még csak a Hungarocamion ismerte az Eberspächer márkát. Kezdő ügyfélkörükbe tartozott a Hungarocamion, Volánbusz, Kisalföld Volán, Agria Volán, Balaton Volán, akik a Volánegyesüléssel együtt sokat segítettek a kezdő lépések megtételében. Hamarosan sikerült kapcsolatokat kiépíteniük az akkori buszgyártókkal, az Ikarusszal Budapesten és Székesfehérváron, az Ikarus Egyedi Autóbuszgyárral. Hamarosan ügyfeleik közé tartozott majdnem az összes Volán vállalat, különböző jármű vagy járműfelépítmény-gyártó, járműimportőr.

Kedves pillanatai voltak a születésnapi rendezvénynek, amikor a leghűségesebb partnereknek, megköszönve az együttműködést, oklevelet adott át dr. Leonard Vilsar úr, az Eberspächer ügyvezetője és Szőllősi Mária, az Austropannon ügyvezetője.

Az Austropannon az elmúlt húsz év során folyamatosan növekedett forgalomban, létszámban, vevőkapcsolatokban. Ma már az egész országot lefedő, képzett, megbízható partnerekkel rendelkezik, akik folyamatos továbbképzést kapnak, hogy a megnövekedett igényeket minél szakszerűbben és gyorsan teljesíteni tudják.

Időközben az Eberspächer bővítette termékpalettáját, az állóhelyzeti fűtőkészülékek mellett állóhelyzeti klímaberendezések forgalmazását is felvette. 2010 áprilisában az Eberspächer megvásárolta a SÜTRAK-ot, ettől kezdve teljes körű fűtő- és hűtőrendszereket tudnak kínálni a buszgyártók számára.

Az Austropannon szintén ebben az évben vette fel termékei közé a professzionális hűtő/fűtő ládák forgalmazását is, melynek felhasználási területe tovább bővíti ügyfélkörünket.

(NszI)