Tesla-kereskedés nyílik Budapesten

Nem kell sokat várnunk az amerikai gyártó első itthoni értékesítő pontjának átadására, olyannyira, hogy már most hazai tesztvezetésre hív a cég.

"2019 tavaszától Magyarországon is testközelből ismerkedhet meg a Tesla modellekkel! Az Universal Leasing Kft. Tesla értékesítési és átadási pontot nyit Budapesten" – áll a Tesla-Universal honlapján, ahol már tesztvezetésre is lehet jelentkezni, amennyiben valaki rendelkezik Model 3 rendelési számmal.

A első Model 3 szállítmány február 5-én futott be a belga Zeebrugge kikötőbe. A legkisebb és egyben legolcsóbb Tesla, a Model 3 forgalmazása márciusban kezdődik hivatalosan Európában, és a fentiek szerint nagyjából ezzel egy időben debütál az amerikai márka Magyarországon. A budapesti Tesla-szalon a Universal Leasing Kft. magyar cég tulajdonát fogja képezni, a hátteret pedig a Németországot, Ausztriát és Svájcot lefedő Tesla DACH biztosítja. 

A Model S és Model X esetében már most teljes európai készlet hozzáféréssel rendelkező hazai képviselet nemcsak az új, hanem a már korábban leadott Tesla-rendelések teljesítésében is segítséget kíván nyújtani az ügyfeleknek.

Az első magyar Tesla-átadópontot Budapesten a Petőfi híd pesti hídfőjének közelében alakítják ki, és jó esély van arra, hogy a szalon mellett a későbbiekben szerviz is nyílik majd. Utóbbi megnyitásáig továbbra is Ausztriában van lehetőség a hazai Teslák szervizelésére.