OTC CAN Test Box

Az amerikai OTC nagy hagyományú garázsberendezés-gyártó vállalat, ma már a Bosch csoport tagja, DLC Breakout boxot (BoB) kínál diagnosztikai eszköz portfóliójában. A BoB eszköz diagnosztikai célú jelelérést tesz lehetővé, soros és párhuzamos diagnosztika céljára egyaránt alkalmas.

Az eszköz alapfunkciója egy elektronikai, mechatronikai egység csatlakozó lábak elérésének egyszerűsítése, a „kicsatolás”. Az eszköz angol megnevezése Pinout Box. Ha nem is abszolút újdonság, de egyáltalán nem mindennapos, hogy ez a diagnosztikai csatlakozóra (OBD-csatlakozó, DLC – Diagnostic Link Connector, CARB) érkező jelek, részben áramkörök elérését teszi lehetővé. Ezért is kapja a DLC-teszter nevet. Amennyiben a rendszertesztert (szkennert, vezérlésdiagnosztikai műszert) a BoB-hoz csatlakoztatjuk és a BoB másik oldalához az autó diagnosztikai aljzatáról jövő kábel érkezik, úgy adódik az ún. párhuzamos vagy „Y” diagnosztika lehetősége.

A DLC-TESZTER FELÉPÍTÉSE

Az OBD-csatlakozó mind a 16 lába a DLC-teszter egy-egy banánhüvely aljzatára van kivezetve. Az OBD csatlakozó lábai a banánhüvelyen keresztül, például multiméterrel vagy oszcilloszkóppal elérhetők. A DLC-teszter szolgáltatása kibővül azzal, hogy a lábakon megjelenő feszültséget, illetve feszültségváltozást állandó vagy villogó LED-fénnyel jelzi ki. Kissé túlzóan ezt „protokoll detektor” funkciónak is nevezik.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.