A Delphi eladta Thermal üzletágát a MAHLE-nak

A Delphi Automotive PLC bejelentette, hogy végleges megállapodásra jutott a 100%-os tulajdonát képező termál üzletágának eladásáról a MAHLE GmbH-val, mely tranzakció értéke körülbelül 727 millió USD. Az ügylet várható lezárása 2015 III. negyedéve, mely bizonyos hatósági engedélyek beszerzésének még függvénye. A Delphi és a MAHLE egy külön szándéknyilatkozatot is aláírtak, hogy a Delphi eladja Shanghai Delphi Automotive Air-Conditioning Systems Co. Ltd. részesedését. Az ebből az ügyletből származó bevételek további 727 millió USD-t jelentenek majd a teljes tulajdonban lévő üzletág eladásán felül.

A termál üzletág MAHLE általi megvásárlása – aki a termál rendszerek egyik vezető globális szállítója – biztosítéka vevőink folyamatos, piacvezető szolgáltatásokkal való ellátásának és egyben stabilitást jelent munkavállalóinknak is.

A Delphi Thermal divíziója 2014-ben 1.6 milliárd USD forgalmat produkált, körülbelül 6700 munkavállalóval és 13 telephellyel világszerte, köztük van a balassagyarmati Delphi Thermal Hungary Kft. A Thermal divízió működési eredményeinek közzététele 2015 első negyedévében megszűnik.

„A Delphi Thermal divíziójának megvásárlása megerősíti jó pozíciónkat a termál rendszerek piacán” – nyilatkozta prof. Heinz K. Junker, a MAHLE igazgatótanácsának elnöke és vezérigazgatója. „A tranzakció kiterjeszti gyártási jelenlétünket Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában, valamint tovább szélesíti termékskálánkat és rendszerszaktudásunkat, különösen a klímakompresszorok területén. Ez a lépés a MAHLE stratégiai fejlesztésének folytatását jelenti.”

O’Neal hozzátette még: „A MAHLE részeként a Delphi Thermal egy vezető rendszerbeszállító részévé válik a termál iparágban, jobban pozícionált, hogy kiszolgálja vevőit globális jelenlétével és az iparágvezető technológiai portfóliójával. Ez az üzletág stratégiailag illeszkedik a MAHLE-ba, ami vevőink és munkavállalóink javát szolgálja majd.”