Előfizetek 2024 június
Olvasson bele!
Autótechnika digitális folyóirat

Előfizetek 2024 június
A főszerkesztő üzeni
Ajánló a 2024. júniusi lapszámhoz

A nyárnak, a nagy melegnek semmiben sem szabad hatnia az újság készítésre, legfeljebb az írók küzdenek hűtési problémával és az éjszaka hűvösébe menekülnek. Az vigasztalhat bennünket, hogy a motor is melegen teljesít a legjobban…

Tovább

Reméljük kedves olvasóink meleg teljesítményünket is kedvezően fogja értékelni.

A lapszám kiemelt témája a kenőanyag, a kenéstechnika: a két világóriás multi, a Shell és a Mobil hozta legújabb termékeit. Mindig lehet még jobban illeszkedő tulajdonságú olajokat a vegykonyhákban kikeverni és megfelelően „fűszerezni”. A szerelők tudják, a kenőolaj motor alkatrésze, melynek minősége elsőrendű fontosságú.

Beszélünk a hibridekről, fokozott vevői érdeklődés mutatkozik irántuk, a bemutatott Passat új generáció a korszerű technika legújabb elemeivel látta meg a napvilágot. A szervizéletben a hibrid diagnosztika egyre nagyobb teret kap, így bizonyára a teljeskörű hibakód áttekintésünk sokaknak fog segíteni.

Exkluzív interjúnk, a pécsi „hidrogén szakmérnök” képzésről szól, beleértve a tüzelőanyag cellákat és az ezzel az erőforrással hajtott gépjárműveket, sokak érdeklődését fogja kiváltani és meglepetést okozni. Ezt el kell olvasni! Két cikkünk is taglalja, hogy a hidrogén-levegő keverékű belső égésű motorok is a jövő ígéretes technikai palettáján vannak.

Óriási élményt nyújt nekünk is, az erőgépek iránt érdeklődőknek a gödöllői Mezőgazdasági Eszköz- és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum. Valóban a csodák palotája. Ez nem egy hétvégi program, de csak azért, mert akkor zárva van.

Az autók útmegvilágítása az utóbbi 20 évben számos technikai és szolgáltatási generációváltást ért meg. A beállítás vizsgálata, ellenőrzése és kiemelten az AFS beállítása, kalibrációja nagyon is új „lecke”. A cikk taglalja, hogy már az ellenőrzés is digitális műszert kíván, a beállítás pedig e nélkül nem is lehetséges.

És ami a tartalomjegyzékből sajnos kimaradt: villanyautó érintésvédelmi kérdései műszaki vizsgán. Védőfelszerelések (kötelező) használata. Ismerkedjünk meg a veszély forrásaival.

Természetesen az izgalmas javítási esetek, új alkatrészek, mint mindig, most is csemegének számítanak.

Váljék hasznára!

Tartalom