Az intelligens karter olajleeresztő csavar

Az autókból származó olajcsöpögés ma már messze nemcsak kellemetlen, hanem egyenesen bűn is. Ilyenkor megemlítik, hogy 1 liter olaj 1 millió liter ivóvizet tesz tönkre. A környezetszennyezésen túl például a térburkoló köveket örökre elcsúfítja egy olajfolt, mely, ha az otthoni burkolatot szennyezi, fokozott bosszúságot okoz.

Az olajteknő csavarját ha túlzottan meghúzzák, rosszul kapatják be a csavart, és erőltetve így akaratlanul is új menetet vágnak. Az eredmény a menet sérülése, a tökéletes tömítés megszűnése. A menetjavítás körülményes és hosszadalmas is lehet, ha a kartert le kell venni. A „Smart-O” öntömítő olajleeresztő csavart a gyártója, a Rapidfix Industrial ázsiai cégóriás egyenesen intelligensnek nevezi. Gyors és költségkímélő megoldás. Mint azt képeink mutatják, a csavarmenet középtáján, azt megszakítva, tömítő O-gyűrűt találunk.

A tömítő elasztikus O-gyűrű anyaga kellően deformációképes, a menetárkot kitöltve tökéletes tömítést ad, és egyben a rázkódás okozta esetleges kilazulás ellen is véd. A csavar mágneses, hogy a fémes szennyeződést az olajból összegyűjtse. A csavar fekete színű fémbevonata mentes a mérgező Cr6-tól, mint az – mondja a csavar gyártója – sok ma használt csavarbevonatban megtalálható.

A Smart-O 12 csavarmérettel jól lefedi a piacot, kereskedelmi összeállításai, kínálata jól kielégíti a kisműhelyek igényét is. 

Forrás: www.smart-o.info