Sűrített levegő – Tisztán és szárazon

A  pneumatikus  rendszerek  a  haszongépjárművekben folyamatosan tiszta és száraz sűrített levegőt igényelnek. A Bosch szárítószűrők most még hatékonyabban birkóznak meg ezzel a feladattal.

Széles körű alkalmazás: Sűrített levegő a haszongépjárművekben

A sűrített levegő számos nélkülözhetetlen  funkcióhoz szükséges egy haszongépjárműben, mint például a vontató és a pótkocsi fékrendszere, a légrugózás, a menetstabilizáló rendszer, vagy az autóbuszok ajtóműködtető  rendszere.  A  szárítószűrők megbízhatóan gondoskodnak a nedvesség kivonásáról, valamint a részecskék  és olajköd eltávolításáról.

A nem megfelelő olajleválasztásnak következményei vannak

A  kompresszor,  és  egyéb  olajkenésű  alkatrészek  folyamatosan  veszítenek  kis mennyiségben olajat. Működés közben ez elkerülhetetlenül  bejut  a  szárítószűrőbe olajköd  formájában.  Ennek  eredményeképpen a szárító granulátum elszennyeződik, és a szárítási teljesítmény csökken. Előbb vagy utóbb ez a pneumatikus rendszer tömítéseinek és szelepeinek funkcionális meghibásodásához vezet, mivel az olajköd károsítja a műanyagokat. A pneumatikus  rendszer  olajszivárgásai  egyúttal veszélyeztetik az Euro 5 és Euro 6 szabványoknak való megfelelést is.

Szárítószűrő olajleválasztóval

A sűrített levegő hatékony szárításával és tisztításával megelőzhetők a rettegett és költséges leállások és javítások. A Bosch szárítószűrők rendkívül ellenállóak a nyomásingadozásokkal és a lökésszerű nyomáscsúcsokkal szemben. Nagyszerű nedvszívó képességüknek köszönhetően  megbízhatóan  védik a pneumatikus rendszert.

Az  integrált  olajleválasztó  megnöveli a nedvszívó granulátum élettartamát, valamint  megvédi  a  tömítéseket és a szelepeket  az  agresszív olajpárától. 

Emellett hozzájárul a szigorú környezetvédelmi és kipufogógáz-kibocsájtási szabványok teljesítéséhez.