A Texa 20 éve

A TEXA név a garázsberendezés-szakmában, különösen a sokmárkás rendszerteszterek között igen jól cseng. Rövid körkérdésemre számosan azt mondták, hogy egyike a legjobbaknak, és bizonyára nagy múltja, tapasztalatai is hozzásegítik, hogy élvonalbeli készülékeket, berendezéseket tud gyártani. A nagy „öreg” bizony csak húszéves.

Szeptember legvégén hívta meg partnereit, az olasz gazdasági és politikai élet jeles képviselőit és a szaksajtót, 500 vendéget, hogy együtt ünnepeljék a 20. évfordulót.

Ha az utazó tőlünk autózik Velence felé és az autópályán már majdnem eléri, nézzen ki jobbra, talán meglátja Monastier di Treviso kis települést, a TEXA központját. A 20 éves évforduló nemcsak protokollesemény volt, hanem a cég új épületegyüttesének avatóünnepsége is. Az 50 millió eurós beruházással készült új TEXA központ építészetileg is megragadó látvány, mind külsőleg, mind a belső tereit illetően.

A mai cégvezető, Bruno Vianello a cég alapítója, már a nyolcvanas években foglalkozott az akkori kódkiolvasókkal, az első rendszerteszterekkel, kereskedett velük, és látva gyenge pontjaikat, saját fejlesztésbe is kezdett. A céget – diagnosztikai műszerfejlesztés, gyártás, kereskedelem céljára – 1992-ben hozta létre Manuella Cavalli társával és 10 alkalmazottal. A munkatársi létszám 2000-ben még csak 41 fő volt, ma 455-en vannak. A világ számos országában van kereskedelmi képviseletük és szinte minden országban kereskedőpartnerük. Az elmúlt években számos elismerést, kitüntetést kaptak termékeik és maga a vállalat is. A cég eddigi mérlege szerint több mint 400 ezer garázsberendezést gyártottak és értékesítettek.


Manuella Cavalli és Bruno Vianello ügyvezetők, cégalapítók

Az új gyártó-, kereskedelmi és oktatóközpont 30 ezer m2 beépített területű. A tágas gyártócsarnokok mellett igen nagy teret kapott a képzőközpont, a Texaedu. A gyakorlatorientált képzés egyrészt a szakembereknek, vevőiknek nyújt szolgáltatást, de itt képzik a külföldi kereskedelmi képviseletek szakembereit is.

A Texa termékeit kizárólag maga fejleszti, a „Made in Italy” szigorú minőség-ellenőrzést és kiváló minőséget jelent. A Texa is vallja, a műszer fejlesztése, gyártása, értékesítése mellett, ha az ügyfélkörrel nincs meg a folyamatos és visszaigazoltan eredményes információs munkakapcsolat, a cég nem tud tartósan a piacon maradni. A Texa számos olyan innovációval lépett már ki a piacra, mely elismerésre készteti a konkurenciát is. Megközelítésükben – a személyautókon túl – minden elektronikusan irányított járműcsoporttal foglalkozni kell, így a kis mopedektől, motorkerékpároktól a nagy teherautókon át a mezőgazdasági erőgépekig és hajókig terjed az irányítóegység-tesztereik sora. Ma a telediagnosztika kap egyre nagyobb jelentőséget. A garázsberendezések kínálatában pedig a klímagépek hívják fel magukra az első helyen a figyelmet.