Van keletje…

Ha „rejtélyes” utalást látnak a címben, jól látják: a villanyautók egyik bölcsője arrafelé van. Mert az, hogy a villanykorszak piaci uralomra törése visszafordíthatatlan jeleket mutat, nem vitatható. Sokan adnak még mindig esélyt arra, hogy ez a lufi kidurran egyszer, és a józanság a trendet az elektromonopolizációtól a többféleség felé fordítja. 

Olvassák el az ebben a számban található statisztikánkat az autógyártási, új autó forgalomba helyezési számokról, kiolvasható az előretörés trendjében és abszolút számokban is. Részarányuk az állományokban ma még marginális, de ez ma nem is mutathat más képet.

Olvassák el a klímahelyzetről szóló írást is. A villamosítás alapindokát adó felmelegedés és a fő okaként megjelölt légköri CO2-koncentráció-növekedés bizonyított. Kérdés, hogy lehet-e ez hit kérdése, illetve hitetlenség abban, hogy a felmelegedés veszélyes folyamat, hogy ebben a CO2 a bűnös. Akik hitetlenek, erre nemet mondanak, elektroszkeptikusak, ma egyre inkább úgy tűnik: vágyálmokat kergetők. Kérem, olvassák el azt a hírt is, mely az EU bizonytalanságát mutatja az e-tüzelőanyagok kérdésében. A bizonytalanság egyik oka, hogy a tagországok véleménye megoszlik, de vannak erős támogatók, másrészről az elemzések energiaelfecsérlésnek tartják, és nem problémamegoldó.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.