A BMW speciális központokat létesít a veterán autók javítására

A BMW kibővíti szolgáltatásai körét, reagálva ügyfelei növekvő igényeire. Mivel több mint 600 ezer veteránkorú BMW rója a világ útjait, a gyártó megnyitotta Münchenben legújabb veteránjavító műhelyét az olyan privát ügyfelei számára, akik alkatrészeket vásárolnának, beleértve az utángyártottakat is.

Hasonló műhelyek már működnek két másik német városban, valamint a svájci Zürichben, a cél pedig a szolgáltatás további bővítése Németországban és azon kívül. Tervezik egy javítóműhely megnyitását az Egyesült Államokban is, saját alkatrészellátással a privát és a céges ügyfelek részére. Az új szolgáltatás lehetővé teszi a veterán BMW-k tulajdonosainak, hogy hozzájussanak nehezen beszerezhető alkatrészekhez, újragyártassanak alkatrészeket, illetve megvásárolhassanak olyan tartozékokat, melyeket már régóta nem gyártanak. Az utóbbi években a BMW kiterjesztette pótalkatrész-kínálatát veterán típusaihoz, az új kezdeményezés pedig tovább bővíti ezt a kört, és lehetővé teszi a tulajdonosoknak, hogy megtalálják a megfelelő alkatrészt akár 1948-ban gyártott autójukhoz is.

„Az ügyfelek számára – akik autójukat így visszaviszik a gyártóhoz – a legnagyobb előny, hogy egy helyen a szolgáltatások teljes skálája rendelkezésükre áll” – állítja Ralf Vierlein értékesítési vezető. „Rendelkezünk a megfelelő elméleti tudással a típusokról, a műszaki know-how-val, eredeti minőségű alkatrészekkel és a megfelelő infrastruktúrával”. A szolgáltatás szükségességét a legjobban az illusztrálja, hogy világszerte több mint 600 ezer veterán BMW fut az utakon. Összesen mintegy 200 BMW márkaklub létezik, több mint 200 ezer taggal, közülük többen 3 vagy 4 veterán BMW-vel is rendelkeznek. Emellett több mint 70 ezer veterán BMW motorkerékpár is forgalomban van. A javítóműhelyekben természetesen ezeket a járműveket is fogadják. A BMW által biztosított utángyártott alkatrészek között vannak motorok, váltók, dinamók és elektronikai egységek. Egy motorcsere esetén például 2 év garanciát vállalnak, az autó gyártási idejétől függetlenül.

A BMW hangsúlyozza, hogy az új szolgáltatás nemcsak a javításokban és a karbantartásban segít, hanem tanácsot is ad javítási megoldásokhoz, beállításokhoz és alternatív pótalkatrészekhez. Információt nyújtanak egyéb kérdésekben is, például hogy melyik a legmegfelelőbb olaj és tüzelőanyag a veterán járművek számára.

További információk a szolgáltatásról a www.bmwgroupclassic.com honlapon olvashatók (német és angol nyelven).