A járműdiagnosztika meghatározó

A világgazdaságban, az autóiparban a nagy kihívások korszakát éljük. A nagyvállalatok kötelező fejlődése már régen nem oldható meg gyorsan és mélyrehatóan saját erőből, így a problémák megoldására egyetlen út marad, a potenciális partnerek felvásárlása és a fúzió nyújtotta előnyök kihasználása (M&A – Mergers and Acquisitions). 

A Knorr-Bremse a spanyol Cojali S.L. vállalat többségi részesedésének megszerzésével a konnektivitás és a digitalizáció területén szerzett szaktudásba fektet be, az autópiaci üzletágat is erősítve. A Knorr-Bremse szándéka a műhelyben végzett pontos, helyhez kötött diagnosztika és az intelligens távoli járműdiagnosztika (és állapotfigyelés) kombinációjában nagyléptékű fejlődés elérése. Olyan haszongépjármű-specifikus szoftvermegoldásokba fektetnek be, ami a big data és a big data alapú prediktív karbantartás terén újabb üzleti lehetőségeket nyit.

A kiválasztott partner a spanyol Cojali S.L., amely már most világelső a hagyományos diagnosztika, a távdiagnosztika, a karbantartás és telematika területén, és a prediktív technológiai megoldások fejlesztője. A Jaltest a hazai haszongépjárműves pályán is régóta elismert diagnosztikai márka.

A Knorr-Bremse és a Cojali közösen intenzíven dolgoznak majd a távdiagnosztika körének bővítésén és továbbfejlesztésén, prediktív karbantartásán, mert a jövő pontosan ebben rejlik. A Cojali Jaltest Telematics néven távdiagnosztikai megoldást kínál. A ma már elmaradhatatlan távdiagnosztikával a járművek funkcióit felügyelik, a hibákat a folyamatos üzemelés során jelentik, és felmérik azok kritikusságát.

A Cojali a Jaltest Diagnostics nevű haszongépjármű-rendszerteszterével – diagnosztikai műszercsaládjával – világelső a többmárkás haszongépjármű-diagnosztikai berendezések fejlesztésében és kínálatában. 

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.