A MAHLE távdiagnosztikai rendszert fejlesztett ki

A MAHLE céget (ki ne ismerné például dugattyúiról, szűrőiről, ma pedig egyre inkább az elektromos autózás főegységeiről) a Mahle fivérek alapították 1920-ban. Ma a MAHLE Group egyik üzletága a MAHLE Aftermarket, mely a garázsberendezés és diagnosztikai piac egyik jelentős szereplője, közel egy évtizede. Komoly mérnöki fejlesztő apparátust állított az üzletág szolgálatába és sikeres cégeket vásárolt meg. A céghez tartozik a Behr, BRAIN BEE, Clevite, Izumi, KNECHT FILTER and Metal Leve.

Diagnosztikaiműszer-fejlesztésük a legnagyobbak közé emeli őket a sokak által ismert MAHLE TechPRO / BRAIN BEE Connex többmárkás rendszerteszterekkel.

Ők is követik a diagnosztikai trendeket, melyek egyik vonalának a neve: távdiagnosztika. (Zárójelben jegyezzük meg, hogy a másik a „biztonsági átjáró” téma.) A távolról elvégezhető diagnosztikáról és beavatkozásról jeles szerzőink már sokat írtak, de van még mit feldolgozni, hiszen csak most lépünk be ennek a korszakába. Lényege, hogy ahelyett, hogy bizonyos munkákat egy szerviz maga végezne el (lehet, hogy nem is tudja), egy külsős szakember teszi meg – távolról. Vagyis valaki más csatlakozik a járműhöz internetkapcsolaton keresztül csatlakoztatott távdiagnosztikai eszközzel, és elvégzi ezt vagy azt a munkát.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.