Dewesoft méréstechnikai megoldások hibrid és hagyományos hajtásláncok

Magyarországon is jelen van a DEWESoft szlovén multinacionális, magántulajdonban lévő mérnöki és elektronikai gyártó, amely világszerte több mint 200 alkalmazottal rendelkezik.

Adatgyűjtő szoftvereiket és műszereiket főleg méréstechnikai megoldásokhoz kínálják. ​A DEWESoft számos sokoldalú és robusztus adatgyűjtő rendszert tervez és gyárt, amelyek megkönnyítik a tesztelést és a mérést.

Amíg a legtöbb vállalat céleszközöket tervez, alapvetően a felhasználói élményt, mint központi kérdést szem előtt tartva, a DEWESoft éppen az ellenkezőjét teszi: az alapmérések és alapműszerek felől közelítik meg a méréstechnika kérdését, így igazítva a vevői igényekre az adott műszert. A hardver és a szoftver a lehető leggyorsabb, leghatékonyabb és leginkább intuitív felhasználói élmény biztosítása érdekében alakítják ki. Eszközeiket könnyen és szórakoztatóan lehet használni amellett, hogy modulárisak és bővíthetőek is.

​A Dewesoft műszerek robosztusságuk és strapabírásuk miatt szélsőséges környezeti feltételek között  is használhatóak. Csak a járműgépészeti irányt tekintve a DEWESoft műszermegoldásokkal rendelkezik a gépjárműdiagnosztikától kezdve, az NVH jelenségek mérésén, a hibrid- és tisztán villamos hajtású platformokon át a repülőgépek fedélzeti rendszereinek és műszereinek méréstechnikájáig bezárólag számos területen. Mint a beszúrt ábrákon láthatjuk, komplett mérőlabor integrált egyetlen komplex műszeregységbe a multiméterektől kezdve, az oszcilloszkópokon és vektorszkópokon át a Data Loggerig és az FFT (frekvencia) -elemzőig számos műszert és mérőmodul megoldást.

Szoftverek terén szintén számos produktumból válogathat a megrendelő, a hibrid és villamos hajtás irány figyelmét inkább a DEWESoft X Adatgyűjtő szoftver kötheti le, amely számos huzalozási sémát és teljesítményszámítási funkciót tartalmaz, alkalmas 6,7,9,12 fázisú elektromotorok elemzésére, több különálló rendszer egyidejű mérését képes végrehajtani szinkronban, valamint pl. feszültség és árammérés esetén a teljesítményt alapvetően negatívan befolyásoló harmónikusok diagnosztizálásában, valamint azok forrásának megtalálásában is kiváló eszköz. Mindezek mellett ugyanazokkal a csatolható kis- illetve nagyfeszültségű (SIRIUS néven) mérőmodulokkal is rendelkezik, melyeket számos ismert műszergyártó is forgalmaz mérőműszereinek, rendszerteszterei képességei kiegészítésére.

Mindemellett a hagyományos belsőégésű irány sem marad műszer nélkül, a DEWESoft teljes körű megoldást kínál a belső égésű motorok kutatására, fejlesztésére, optimalizálására, valamint az alkatrészek fejlesztésére és tesztelésére, mint például a gyújtásrendszerek, kipufogórendszerek és szelepvezérlők. A rendszer támogatja a szög- és időalapú mérést, és rendkívül kifinomult algoritmusokat használ az online vagy offline számítássokhoz és statisztikákhoz a hőleadás és egyéb termodinamikai paraméterek kiszámításához.

Az égéselemző rendszer vagy az autóban használható (INCA interfészen keresztül), vagy teljesen integrálható egy tesztpadi környezetbe. További szinkronizált adatgyűjtés más adatforrásokból, például videó, GPS, CAN, FlexRay, XCP/CCP, Ethernet, könnyen kombinálható.

Ugyanez a rendszer az égéselemzés mellett teljesítményelemzésre is használható. Nagyfeszültség- és áramjelek mérésére alkalmas megoldásunk tökéletes a hibrid motorok és hajtásláncok tesztelésére.

Az égéselemző rendszer minden típusú belső égésű motorral rendelkező járművön használható, mint például személygépkocsik, teherautók, hajók, motorkerékpárok, munkagépek stb.

A DEWESoft félig online tananyagnak is nevezhető bemutató videója a következő linken érhető el: