Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2022. június | Olvasson bele!

Távdiagnosztika – 1. részElsőként a gyakorlati felhasználás oldaláról szeretnék betekintést adni a távdiagnosztika világába, ezért csak a példa érdekében érintőleg fogok kifejezésekkel, rövidítésekkel élni. A cikksorozat további részeiben majd részletesebben kitérek minden fontos alkotórészre, törvényi szabályozásokra, hálózati topológiára, protokollokra. Szakmai tapasztalataimat szeretném megosztani. A használt eszközöket mindig technológiai megoldás szempontból fogom bemutatni, ezzel nem eldöntve, melyik műszergyártó készüléke jobb vagy rosszabb.

A távdiagnosztika alapvető működéséhez mindig két eszköz, mint adó-vevő és internet szükséges. Vannak még más fontos feltételek is, például tápfeszültség-ellátás, szoftver-előfizetés, de ennek részleteit ebben a részben nem taglalom. Napjainkban egyre jobban felgyorsult az adatátvitel, a kommunikáció az ember és a gép között, gondolok itt a diagnosztikai programozásokra, amit egyre több esetben online hozzáféréseken keresztül tudunk elvégezni.

Független autójavítóként minden gyártói hozzáférést beszerezni, azt karbantartani nagy feladat, ezt a fejlesztőmérnökök is a bőrükön érzik, mert a „Support” feladatok rájuk is visszahatnak. Mostanra műszaki tartalom, technikai támogatás nélkül autót javítani nagyon bátor tevékenység, mellette az információ, segítség keresése rengeteg időt is felemészt.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés