Coil-on plug (COP) gyújtótrafóteszter

Néhány személygépjármű-márka, mint például a BMW, Mercedes, Toyota, Nissan által gyártott motorok coil-on plug (COP) típusú gyújtótranszformátorához új típusú vizsgálókészülék érhető el, mellyel a gyújtótrafó szikrát hoz létre működésének vizsgálata céljából. Ez egy plugand-play eszköz, ami azt jelenti, hogy az előírt csatlakoztatás után a COP vizsgálatra kész.

A vizsgálóeszköz tartozék készlete rendelkezik az adott gyártó trafójának megfelelő csatlakozójával és a gyújtótrafó működtetéséhez szükséges elektronikával, valamint a gyújtógyertyát helyettesítő szikraközzel. A tápellátáshoz szükséges akkumulátorcsatlakozók és a transzformátor rögzítési lehetősége szintén a rendszer része ➊ ➋. Egyszerűen fogalmazva, ez a tesztberendezés tudja működtetni a trafót, kiadva a megfelelő vezérlőjeleket és szikraközzel helyettesíti a gyújtógyertyát, amellyel tesztelhető, hogy van-e gyújtószikra, vagy nincs.

A BMW-k három vezetékes transzformátorához csatlakoztatható kivezetéssel rendelkezik ➌. Ugyanez a lehetőség megvan a Mercedes-Benz személygépjárművek gyújtótrafóinak 4 pólusú csatlakozójához is ➍.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.