Az Energotest

A kiállításon elsősorban a saját fejlesztésű diagnosztikai és szervizfelszerelési műszaki újdonságait mutatta be a látogatóknak. A termékek mindegyikében megjelenik az IoT, mint a jövő ipari adatkezelő és kommunikációs rendszere. Talán teljesen mértékben nem mindenki előtt ismert az IoT jelentése, így egy kis ismeretfrissítés jól jöhet. Az IoT az angol Internet of Things rövidítése, jelentése a „dolgok internetje”. Az IoT kifejezés nemrégen, a 2010-es években terjedt el világszerte. Olyan elektronikai intelligens („okos”) eszközöket jelent, amelyek képesek felismerni valamilyen lényegi információt, és azt egy internet alapú hálózaton egy másik eszközzel kommunikálni. a fogalom más szavakkal hálózatba kötött „intelligens” eszközöket takar, amelyek a beépített szenzoroknak köszönhetően képesek adatot gyűjteni és továbbítani. Három terméket kiemelten is bemutatunk, de ezeken kívül is szolgáltak újdonsággal vagy korszerűsített eszközökkel.

Megújult az Energotest korábbi ABA-S a számítógépes rádiós légfék vizsgáló berendezése. Kiválóan alkalmazható műszaki vizsgáló sorokon, légfék diagnosztikánál, légfékes javító műhelyeknél. ABA-R (R=rádiós) nyomásmérő fejek megújultak, 4 gombos fóliatasztatúra beépített QI szabványú, vezeték nélküli töltőegységet + dokkolóegységet kapott.

Rádiós adatgyűjtő az ESM-BOX vezetéknélküli kommunikációt tesz lehetővé hardver és a kiértékelő elektronika között. Alkalmazásáról példát az ENERGO-SM adatainak és a féknyomások összehozásában vagy a kormányelfordulás és kormányerő értékeinek továbbításában találunk. A pneumatikus aktuátorral összekapcsolva pedig pókocsi fékvizsgálata lehetséges.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.