Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2022. április | Olvasson bele!

LAUNCH X-431 EURO PROEddig három Launch gyártmányú diagnosztikai műszert, rendszertesztert (vagy, ahogy a világ nevezi „Scan Tool”, szkenner) tettünk nagyító alá, de vajmi keveset írtunk a gyártóról. A Launch Tech CO Ltd. 1992-ben alakult és két évtized alatt az autótechnikai diagnosztikai berendezések megkerülhetetlen szereplői közé küzdötte fel magát. A mai állás szerint világszerte harminc vállalata van, melyek több mint négyszáz disztribútort látnak el 60 országban. Fejlesztési részlege 350 mérnököt foglalkoztat, tehát nem kispályás gyártóról beszélünk.

„Milyen a diagnosztikai műszer, ha kínai? Ha van előítéletünk a kínai termékek iránt, ezt most tegyük félre. A szinte ajándék áron vásárolt, ám két hét után leváló talpú sportcipők, a bódékban primitív módszerekkel gyártott hamisított gyújtógyertyák esete egy teljesen más történet. Összehasonlítások szerint mára a Kínában exportra készült ipari termékek nagyobb hányada a technológia, a felhasznált anyagok minősége, a megmunkálás és összeszerelés tekintetében versenyképes, az ár/érték viszonyuk pedig kedvező.” –- írtuk ezt 2011-ben, a Launch Diagun tesztelése során. Időközben a kínai (jobb) finommechanikai, elektronikai termékek általános megítélése még kedvezőbb lett, például a mobiltelefonok fotózási képességeit vizsgáló mértékadó laboratóriumok szerint a kínai gyártmányokat évek óta nemigen lehet lelökni a trónról. Most – 2019 nyarán – éppen a Huawei P30 Pro az ügyeletes sztár.
Ezek után nézzük meg, milyennek találjuk a Launch X-431 EURO PRO járműtechnikai diagnosztikai készüléket.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés