Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2020. augusztus | Olvasson bele!

Bosch Pass THRU GEN 2Az autógyártói kizárólagosság modelljeik teljes mélységű, diagnosztikai csatlakozón keresztüli irányítóegységek diagnosztikájához sokáig nagyon szigorú belső hozzáférésű volt, olyannyira, hogy márkaszervizi jogosultságfelmondással is járhatott, ha azt „függetlennek” átjátszották vagy akár csak rövid időre kölcsönadták. Nagyot fordult egy évtized alatt a világ.

Jött az EU csoportmentességi rendelete (Block Exemption Regulation – BER), annak lépcsőzetesen kiteljesedő jogi engedélyezési tételei kitértek arra, hogy gépjárművek fenntartásához (szervizéhez) szükséges információhalmaz nem lehet gyári privilégium, azt a kérelmezőnek megfelelő anyagi feltételekkel elérhetővé kell tenni. A kérelmező, az esetek többségében független vagy franchise hálózatban működő autójavító, nincs eleve elzárva a gyári információktól.

Korábban az volt a függetlenek nagy szívfájdalma, hogy ha gyári információt tudtak is szerezni, a gyári szoftverfrissítések lehetősége nem állt rendelkezésükre.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés