TecSzerviz, a sokoldalú szervizszoftver

Jól működő, megbízható, pontos munkát végző műhely elképzelhetetlen többféle szoftver egyidejű futtatása nélkül. Ezen a helyzeten segít a Fejlesztők Háza Kft. által forgalmazott webes alapú, TecDoc adatokat és TecRMI (korábbi nevén AuDaCon) szervizadatokat tartalmazó új szoftvercsomag, a TecSzerviz, melyet kifejezetten a szervizeknek ajánlanak.

Bali Pétert, a TecAlliance GmbH kereskedelmi partnerének képviselőjét kérdezzük új, webes felületű termékükről.

– Bali Úr, a 2013. évi Autótechnika kiállítást választották új szoftverük magyarországi bevezetésének első állomásaként. Milyen termékről van szó?

– A magyar piacon már jól bevált termékek, a TecRMI (korábban AuDaCon) és a TecDoc adatbázis összekötéséből született ez az új termék, egyesítve az elődök minden előnyét. Alapja a TecRMI, mely normaidőket, beépítési útmutatókat, szervizadatokat tartalmaz, kiegészítve a TecDoc cikkszám adatbázisával.
A TecRMI szervizadatok és a TecDoc adatbázis összekötésével egy olyan komplex szoftvert tudunk biztosítani felhasználóink részére, melyben az autókiválasztás után a szervizfolyamatokhoz a rendszer az integrált TecDoc adatok segítségével felajánlja az utángyártott alkatrészek cikkszámait, a helyettesítő cikkszámok adatbázisának figyelembevételével. Fontos kiemelni, hogy mind a szervizadatok, mind a cikkadatbázis a gyártóktól kapott adatok alapján folyamatosan bővül és frissül, így a szoftver mindig naprakész adatokat tartalmaz. Ez a szolgáltatásunk jelen pillanatban egyedülálló a piacon.

– Ki a célközönsége ennek a szolgáltatásnak?

– Elsődleges célközönségünk a márkaszervizek és a márkafüggetlen szervizek, de jól hasznosítható a TecSzerviz szoftver a nagykereskedők körében is.

– Konkrétan milyen előnyökkel fog járni például egy szerviz számára, ha beépíti mindennapi folyamataiba a TecSzerviz által nyújtott szolgáltatásokat?

– Számukra előny lesz a TecSzerviz program használatakor, hogy egy javítási folyamat során elég megadni a gépjármű típusát és az elvégzendő munkafolyamat jellegét, így a szoftver megmutatja a munkafolyamatok sorrendjét, valamint a lehetséges cserealkatrészek listáját. A felhasználó könnyen eljut a jármű típusától a cserealkatrészekig, miközben megtudja a javításhoz szükséges információkat, mint normaidők, szerelési útmutatók és technikai leírások. Az integrált rendszerünknek köszönhetően nem kell megnyitni két szoftvert, mert a szervizszoftverben kiválasztott alkatrészt elég egyszer azonosítani, ezáltal jelentősen csökkenthető a hibalehetőség.
Nem mellesleg, jelenleg a legolcsóbb ilyen jellegű szolgáltatás a piacon, sőt megkockáztatom, ha külön termékenként vesszük meg az alkatrész-adatbázist és a szerelési útmutatókat, az akkor is többe kerülne, mint a most bevezetett szolgáltatás.

– Hol ismerhetjük meg közelebbről a terméket? Van lehetőség a kipróbálására?

– Természetesen van, például az Autótechnika kiállításon. Ezen kívül a szolgáltatás 2013. november 01-től 2014. január 31-ig teljes funkcionalitásában minden regisztrált ügyfelünknek 2 hét időtartamra ingyenesen elérhető lesz. Tehát minden, weben regisztrált ügyfelünk a mindennapi gyakorlatban is kipróbálhatja a rendszert úgy, hogy az ingyenes verzió is teljes értékű, korlátozás nélküli alkalmazást biztosít.

– Hol lehet regisztrálni?

– Regisztrálni interneten keresztül 
a www.tecszerviz.com oldalon lehet.

 


Felhasználóink az alábbi fogalmakkal találkozhatnak a munkájuk során

TecRMI (korábban AuDaCon): a gyártók által hitelesített adatokat szolgáltat szervizek részére. Az AuDaCon márkanév megszűnik, és TecRMI márkanéven léteznek tovább ugyanazok a termékek és szolgáltatások a jövőben.
TecDoc: egységesített cikkszámadatbázisa és katalógusa az alkatrészgyártóknak, amely helyettesítő cikkszámokat is tartalmaz. A TecDoc-termékek lefedik az igényeit a teljes kereskedelmi láncolatnak, a gyártótól a szervizig.

TecCom: B2B rendszer, amely összeköti az autóalkatrész-ipari gyártók ügyviteli rendszereit az importőrök és kereskedők rendszereivel, kliens programok vagy web service technológiájú interface segítségével.
TecAlliance: a TecCom és a TecDoc németországi anyacégek fúziójával létrejött cégcsoport, mely 2012-ben megvásárolta az AuDaCon AG-t.

Fejlesztők Háza Kft.: a TecAlliance termék- és szolgáltatáscsalád ügyfélszolgálatát, terméktámogatását, valamint e termékekre épülő egyéni szoftverek fejlesztését látja el Magyarországon.