A TecCom megszerezte az AuDaCon Rt-t

Szeptember 11-én adták hírül, hogy az elektronikus autóalkatrész katalógusok specialistája, a TecCom javítási és karbantartási információkkal egészítette ki ajánlati portfolióját. 

A TecCom, a vezető szerepet játszó B2B-Plattform értékesítője és a vezető autóipari elektromos alkatrész-információs cég, a TecDoc testvérvállalata, megszerezte a weikersheimi székhelyű AuDaCon Rt-t. Az AuDaCon az autóipar technikai adatokkal és információkkal foglalkozó specialistája.

A TecCom az átvétellel javítási és karbantartási információkkal egészítették ki a már bevált megoldásokat, amelyeket az összeurópai alkatrészpiac rendelkezésére bocsátanak. „Az AuDaCon átvétele számunkra döntő stratégiai jelentőséggel bír. Így a jövőben ügyfeleink teljes körű információkhoz jutnak az alkatrészeket illetően”- nyilatkozta Jürgen Buchert, a TecCom Kft. ügyvezetője. Ezáltal a TecCom átfogó megoldást tud kínálni az egész ágazat számára, amely így a független autószerviz piac versenyképességét növelni fogja.

Az AuDaCon 19 európai ország egyik legnagyobb semleges autófenntartó ipari kalkulációs és technikai információs szolgáltatója. A cég átvétele nem csak Németországban, hanem az összes európai székhelyen a jövő biztonságát jelenti mind a munkatársak, ügyfelek, beszállítók és partnerek számára.

„Kiválóan összeillünk. Manapság mindenekelőtt az európai térségben az egész autóipari ágazat nagy elvárásokat támaszt az őt kiszolgáló szolgáltatókkal szemben. Felkészültünk, hogy már meglévő termékeinket továbbfejlesszük és így az ügyfelek kívánságait az információs rendszereket illetően teljes mértékben kielégítsük”- mondja Rolf Wührl, az AuDaCon választmányi elnöke.