A Johnson Controls 3 dimenziós központi kijelzőt fejlesztett ki

A Johnson Controls egy új koncepciót fejlesztett ki központi kijelzők részére, melyek az információkat több szinten jelenítik meg, és így egy 3 dimenziós kijelzőt hozott létre. A „Multilayer Instrument Cluster” (többrétegű műszerfal) koncepciója, mely a luxus- és a felső-középkategóriás autókban jelenhet meg, valósághű képet ad a környezetről, és így javítja a komfortot és növeli a biztonságot.

Az új kijelzőkoncepciónál a legújabb TFT-technológiát alkalmazzák, mely nagy felbontást, fényerőt és kontrasztot biztosít és minőségi 3 dimenziós képet nyújt kimagasló olvashatósággal. A multidimenzionális megjelenítés az összes fontos információt mutatja, mint például sebesség, navigáció és az asszisztensrendszerek jelzései. Ezen túlmenően lehetséges az információk priorizálása az uralkodó utazási feltételeknek megfelelően. Ekkor a kijelzőn úgy vannak a megjelenített információk elrendezve, hogy a fontos adatok az előtérben vannak megjelenítve, míg a kevésbé fontos információk a háttérben vannak.

A koncepció úgy van kialakítva, hogy a vezető látóterében jelenjenek meg az információk, így a tekintetét nem kell a műszerfalon máshova vinnie. A baleset-megelőző vagy vezetői asszisztens rendszerek kombináció-jával a kijelző valósághű grafikával például az elöl haladó autót vagy a közeli lehajtót jeleníti meg.