A főszerkesztő ajánlja

Fordítanák a szekér rúdját, de az „út” kátyúi nemigen engedik – kijelölt nagy változásokat, aprónak nem mondható kerékkötő akadályok nehezítik. Egy irodalmár azt mondaná: adtunk a metaforáknak… Fogalmazás ide vagy oda, amikor realizálni kell dolgokat, akkor derülnek ki nagyívű elképzelésekről, hogy számos dologban naívak voltunk, illetve voltak döntéshozóink az öreg kontinensen. Erről szól az Editoriál.

Miért ennyire késve feszegeti az autóipar, hogy CO2 ügyben ő az egyedüli bűnbak? – tehetnénk mi is fel a kérdést az ACEA elnöke előadása kapcsán. Miről is beszél Luca de Meo úr? – erről olvashatnak a Lapszélben.

Folytatjuk a dízelmotor szakértői tanulmányt, nem maradhat el az exkluzív anyag a Bakony gyújtógyertya-gyártás történetéről, benne gyártástechnológiákról és a platformok témában is akadt még bőven mondanivaló. A villanyhajtás ebben is keresi az útját.

Szerkezetet diagnosztizálni és szerelni csak a működés alapos ismeretében lehet tévedhetetlenül. Schaeffler LuK 2CT kettős tengelykapcsoló rendszerű hajtómű került igen részletesen most terítékre.

Ha műszaki vizsga, mindig van újdonság. Most nem csak a fékfolyadékot forraljuk, hanem vannak, akiknek a kedélyét is…

Országos tanulmányi versenyekről írt beszámolóink a fiatal szakemberek dicsérete. Legyünk büszkék rájuk és felkészítő iskoláikra, tanáraikra!

Villany városi autóbuszok elterjedése igazi technológiaváltás – egy új korszak hírnökei. Részben a magyarországi autóbuszgyártók termékei, ez is jelentős iparfejlesztési eredményünk.

A turbókompaund dízelmotoros tehergépjárművek már jelentős darabszámban közlekednek Európában és hazánkban is. Szólunk arról, hogy járulékos veszteségmentő technikai megoldásukkal hozzák a deklarált fogyasztáscsökkenést.

Motorolajok fejlesztése sem állt meg, egyre inkább az általánosan sok típushoz jó olajok helyett a típusra specifikáltak jelennek meg. Ezt mutatjuk be a Mobil kínálatával.

Egy cseppnyi veterántechnika: a LANZ Bulldog izzófejes motorok. Idén nyáron is számos helyen van veterán erőgép találkozó, a LANZ Bulldog ebből ki nem maradhat.
 

Felhívjuk tisztelt olvasóink figyelmét, hogy az online Autótechnika előfizetői a print, tehát a nyomtatott Autótechnika valamennyi írását megtalálják, előbb is, mint a nyomtatott megjelenése, sőt, ahol a nyomtatottban már nem fért el a szakanyag teljes szövege vagy képei, az online a bővített változatot hozza.