Tovább nőtt a használtgépjármű-import Magyarországon

Tovább nőtt a használt autók importja az első negyedévben, a Magyarországra hozott használt kocsik 61%-a tíz évnél idősebb volt. Januártól március végéig 39.336 használt gépkocsi érkezett az országba, 3,5%-kal több, mint 2018 hasonló időszakában a Datahouse adatai alapján.

Tavaly a teljes évben 158.790 használt járművet hoztak be külföldről. A növekedés 2,2%-os volt, miután az év második felében az addigi, csaknem öt éve tartó meredek növekedés megtorpant, majd lejtmenetbe fordult a piac. A kereskedők arra számítottak, hogy az idén már mérséklődik a használt autók behozatala, remélve, hogy kevesebb ismeretlen előéletű, rossz állapotú jármű érkezik az országba.

Az első negyedév adatai szerint az öt évnél fiatalabb járművek aránya mindössze 18% volt. Viszont jócskán érkeztek 20 év fölötti autók is: közel 800 kocsi töltötte be ezt a kort, mielőtt behozták.

A magyar vevők a külföldi kínálatban leginkább az alsó-középkategória modelljeit keresték (10.405 autó), de a felső-középkategóriások (6929 autó) és az egyterűek (6667 autó) szintén népszerűek voltak. Az idén már 270 luxusautó is érkezett az országba, közöttük 31 Tesla, négy Bentley, három Ferrari és két Lamborghini.

Forrás: MTI