Új tulajdonosa van a TMD Frictionnek

Az autó- és ipari fékbetétek gyártóját, a TMD Frictiont megvette a japán Nisshinbo Holding (NISH). A vevő egy japán gyűjtőkonszern, mely különböző területen aktív, úgymint a fék, a mechatronika, a textília és az elektronika területén. Az autóipari féküzlet globálisan a Nisshinbo Brake Inc.-be (NISB) és azok külföldi leányvállalataiban van összefogva. Ezzel a lépéssel a szegmens legnagyobb beszállítója jön így létre, mely vállalat a fék- és súrlódó anyagok fejlesztésével és gyártásával foglalkozik.

Az NISB-nek gyárai vannak jelenleg Japánban, Dél-Koreában, USA-ban, Kínában és Thaiföldön. A TMD Friction átvételével további gyártóhelyek kerülnek a konszernhez, melyek Németországban, Európában, Dél-Afrikában és Mexikóban vannak. A tranzakció lezárása után, melyet még kartelljogilag ellenőrizni kell, a TMD Friction 100%-os független NISH-leányvállalat lesz. Az elnök, Derek Withworth és menedzsmentcsapata is marad a pozíciójukban. Azonban előreláthatóan egy globális menedzsmentcsapatot is kialakítanak a két vállalat tagjaiból.

A TMD Friction (márkái: Textar, Pagid, Mintex, Don, Cobreq és Cosid) 4800 munkatársat foglalkoztat, és a tavalyi évben 637 millió eurós forgalmat bonyolított. Ha ezeket az adatokat hozzáadjuk a Nisshimbo fékes részlegéhez, az új beszállító összesített forgalma meghaladja az 1 milliárd eurót és a munkatársak létszáma több mint 6000 főre emelkedik. „A TMD Friction és a Nisshimbo Brake közös kompetencái, melyet a Nisshimbo Holding vezet, az autóipar legnagyobb és legerősebb fékbetétgyártóját alapította meg”, állítja Koji Nishihara, az NISB elnöke és az NISH vezetőségének a tagja.