Rábai Dániel a Continental-konszern magyarországi képviselője

A Continental-konszern magyarországi képviselőjévé Rábai Dánielt nevezték ki, aki 2009 óta a Continental Hungaria Kft. ügyvezetője, 2012-ben a Magyar Gumiabroncs Szövetség elnökének választották.

Az új feladatkör egyik fő célja, hogy a Continental hazánkban működő gyártási és kereskedelmi egységei még hatékonyabban hangolják össze gazdasági érdekeiket és belső folyamataikat, valamint markánsabb, közös üzenetek mentén jelenhessenek meg a magyarországi sajtóban.

A világ egyik vezető autóipari beszállítója és gumiabroncsgyártója áprilisban kötött stratégiai együttműködési megállapodást a magyar kormánnyal. A jövőben a kormányzati egyeztetéseken is az új „nagykövet” képviseli majd a cégcsoportot.

Magyarország kiemelt fontosságúnak számít a Continental-konszern nemzetközi jelenlétében, mivel öt divíziója hat gyárral és egy kereskedelmi központtal van jelen. Ezért az országos szintű koordinátor munkáját nagy figyelem övezi nemzetközi szinten is. A Continental Magyarország hét településén hat gyárral és egy gumiabroncs-kereskedelmi központtal van jelen és több mint hatezer főt foglalkoztat, 2012. évi árbevétele alapján a legnagyobb 30 vállalat közé tartozik. A Continental AG öt divíziója (Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech, Tyre) végez gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán, valamint Budaörsön. A gumiabroncs üzletág 1991 óta képviselteti magát a magyar piacon értékesítési irodával és disztribúciós raktárral.

A Continental-konszern 2012-ben elért több mint 32,7 milliárd eurós forgalmával egyike a világ legnagyobb autóipari beszállítóinak. A vállalat a gumiabroncsaival, a fékrendszerekkel, a futómű- és hajtástechnikai elemekkel, az adatátviteli megoldásaival, a járműelektronikákkal és technikai elasztomerekkel elősegíti a biztonságosabb közlekedést, és hatékonyan hozzájárul a környezetvédelemhez. A Continental emellett szakértő partner a hálózatba kapcsolt autós kommunikáció terén. A vállalat jelenleg közel 175 ezer munkatársat foglalkoztat 46 országban.

További információ:

Bagdy Andrea, Kommunikációs és Employer Branding 
Országkoordinátor. Continental Automotive Hungary Kft.

1106 Budapest, Napmátka u. 6.

andrea.bagdy@continental-corporation.com

http://www.continental-corporation.com