Tartozni kell valahová

A Saint-Gobain Hungary Kft. 1991-ben alapított Sekurit Service (korábban volt Autover) üzletága Saint-Gobain Sekurit üvegeket és kapcsolódó termékeket forgalmaz a független autófenntartó ipar piaci szereplőinek, elsősorban az autóüveges vállalkozások számára. Kiszolgáló raktárai az autók 95%-ához rendelkeznek termékekkel, szélvédőüvegekkel. Nem régi keletű kezdeményezésük, hogy a legjobbakat Sekurit Partner-hálózatba hívják, szakmai, üzleti partnerséget kínálva számukra. Egyik kezdeményezésük, hogy partnerhálózati tagjaikat az Autótechnika szakfolyóirat hasábjain is bemutassák. Nem egy biznisz folyóirat sablonos, menedzserközpontú cégbemutatása a célunk, szeretnénk, ha a szakmáról, a sikereikről, üzletviteli gyakorlatukról, problémáikról szólnának.

Veszprémbe, az Oti Glass Kft.-hez látogattunk el. Friedl Ottó és felesége, Ildikó viszik a családi vállalkozást, mely már komoly múltra tekint vissza. Friedl Ottó cégvezetővel és természetesen gyakorló mesterrel beszélgetünk.

– Általában az emberek nem születnek autóüveges vállalkozónak, honnan érkeztek ebbe a szakmakörbe?
– Nem nagyon messziről, a karosszériás szakmát műveltem, több helyen is alkalmazottként dolgoztam, vállalkozással is próbálkoztam, az élet úgy hozta, hogy autóüveges szakmai ág felé fordultunk, remélve, hogy ez nem lehet rossz. Megszerettük, csínját-bínját kitanultuk. A jelenlegi telephelyet megszerezve és itt kiépülve jutottunk napjainkig. Úgy ítéljük meg, jó irányba indultunk, nyereséges vállalkozást viszünk, persze mi is küzdünk a vállalkozói gondokkal.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.