Izzócsere - Toyota Corolla Verso 2.2 D-4D (II. generáció)


Tompított izzó cseréje. Mindkét oldali fényszóróizzók cseréjekor érdemes a motortér elülső műanyag burkolatát eltávolítani. A műanyag elem 6 db műanyag rögzítővel van ellátva.


A műanyag rögzítő középső csapját csavarhúzó segítségével emeljük felfelé. Ezután az egész rögzítőelem kézzel kiemelhető.


A tompított fényszóróizzó aljzatát az óramutató járásával ellentétes irányba forgassuk el, majd húzzuk ki a fényszóróházból.


Az elektromos csatlakozó biztosítókengyel alsó részét nyomjuk le és húzzuk ki az izzót a foglalatból.


A kicserélendő tompított halogén fényszóróizzó HB4 12V 51W típusú!


Távolsági fényszóróizzó cseréje. A távolsági fényszóró aljzatát az óramutató járásával ellentétes irányba forgassuk el, majd húzzuk ki a fényszóróházból.


Az elektromos csatlakozó biztosítókengyel alsó részét nyomjuk le és húzzuk ki az izzót a foglalatból.


A kicserélendő távolsági halogén fényszóróizzó HB3 12V 60W típusú!


Az oldalsó helyzetjelző izzó cseréje. Az izzótartót az óramutató járásával ellentétes irányba forgassuk el, majd húzzuk ki a fényszóróházból.


A helyzetjelző izzót húzzuk ki a foglalatból.


Irányjelző izzó cseréje. Az izzótartót az óramutató járásával ellentétes irányba forgassuk el, majd húzzuk ki a fényszóróházból.


Óvatosan nyomjuk be az izzót a fényszórótartóba, forgassuk az óramutató járásával ellentétes irányba, majd húzzuk ki az izzót.

A kiszerelt alkatrészeket fordított sorrendben szereljük vissza. A fényszóróizzók cseréje után a gyári előírás szerint nincs szükség a fényszórók beállítására. Ellenőrizzük az izzók megfelelő működését az ismert szakmai gyakorlatnak megfelelően.