Biztonságos közlekedés a téli időszakban az OSRAM-mal

A késő őszi és téli időszakot egyre rövidebb nappalok és szélsőségesebb időjárási viszonyok jellemzik, ezért érdemes fokozott felkészültséggel útnak indulni. A biztonságos mindennapi közlekedéshez a járművilágítás terén világszinten piacvezető OSRAM folyamatos innovációival, széles termékpalettájával megfelelő megoldást kínál minden helyzetre, legyen szó világításról vagy autókarbantartásról. A német társaság hazánkban a „Látni és látszani” balesetmegelőzési kampány támogatásával tizedik éve igyekszik felhívni a figyelmet a közlekedésbiztonság fontosságára, amely a vállalatnál mára jóval többet jelent a láthatóságnál.

Az OSRAM tevékenységének legfőbb mozgatórugója a biztonság, folyamatos fejlesztési irányait is ez határozza meg. A fenntarthatóságot, megbízhatóságot és az állandó magas minőséget célzó innovációk révén létrejött széles termékpalettáján megtalálható a LED-, a xenon- és a halogéntechnológia, amely lámpák a teljesítményt és a stílusos megjelenést egyaránt ötvözik. Az OSRAM tevékenységének sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a világon szinte minden második személyszállító járműbe OSRAM lámpát szerelnek.

Az OSRAM közlekedésbiztonság iránt érzett felelőssége gyártói munkáján túl is megnyilvánul, hiszen tevékenysége során időről időre igyekszik fókuszba állítani a témát. Több országban is részt vesz a „Látni és látszani” kampányhoz hasonló aktivitásokban. Folyamatosan korszerűsíti világítási portfólióját, és bővíti LED-es kínálatát.

Az OSRAM LEDriving HL lámpák off-road felhasználásra lettek kifejlesztve.

Az OSRAM NIGHT BREAKER LED cserelámpák az EU számos országában, meghatározott típusokban közúti közlekedésben is használhatók, Magyarországon off-road felhasználásra engedélyezettek. Az elmúlt években megjelentek olyan nagy teljesítményű, utólag felszerelhető világítások is, mint a LEDriving munkalámpák, off-road felhasználásra, speciális területeken – építőipar, mezőgazdaság, erdészet. Továbbá kiegészítő távolsági fényszórók, melyek használata közúton is engedélyezett.


KÉSZÜLJ A TÉLI IDŐSZAKRA AZ OSRAM-MAL!

A 2020-tól elindult non-lighting üzletágában számtalan autókarbantartási és -ápolási megoldást is kínál a felkészült utazásokhoz, a kellemetlen helyzetek elkerüléséhez. Ez különösen fontos ilyenkor, a késő őszi és téli időszakban, amikor korábban sötétedik, és a kedvezőtlenebb időjárási viszonyok jobban igénybe vehetik az autót.

Ezekben a hónapokban érdemes nagyobb felkészültséggel utazni, így tehát mielőtt útnak indulunk, sokkal nagyobb jelentősége van annak, hogy ellenőrizzük a motorolaj, a hűtőfolyadék és az ablakmosó folyadék szintjét, a gumiabroncsok állapotát, illetve megbizonyosodni arról, hogy minden külső és belső világítás, valamint az összes kezelőszerv működik. Nagyon fontos lehet, hogy ne csak a kötelező biztonsági felszerelést tartsuk magunknál, így például az elakadásjelző háromszög, az elsősegélycsomag és az utasok létszáma szerinti darabszámú fényvisszaverő mellény mellett érdemes gondoskodni a gépjármű világítási teljesítményéhez igazodó tartalék izzóés biztosítékkészletről.

Az OSRAM a legnépszerűbb spotlámpatípusaiból tartalék dobozos készletek is elérhetők, amik segédizzókat és biztosítékokat is tartalmaznak. De a világítás nem csak az autó világításában merül ki: egy kellemetlen helyzet megoldásához (kerékcsere, izzócsere, a motorházban található problémák megoldása) nagyon fontos, hogy megfelelően jelezzük a többi közlekedő felé, hogy gépjárművünk akadályt jelent a folyamatos közlekedésben, akár egy elakadásjelző lámpával, mint az OSRAM LEDguardian ROAD FLARE. Amellett hasznos lehet egy nagy fényerejű zseblámpa, mint például a LEDinspect mini 250, vagy akár a LEDinspect FLEXIBLE HEAD TORCH fejlámpa, amelyek a beépített mágnesek vagy éppen a fejre szerelhetőségük okán kezeinket szabadon hagyják a munkához.

A hidegebb hónapokban az akkumulátor meghibásodása gyakoribb, ezért akkumulátor-karbantartó eszközöket is erősen javasolt magunknál tartani. Ezen problémák megoldásához az OSRAM kínálatában indítókábeleket, akkumulátortöltőket és lítiumos gyorsindítókat is találni különböző teljesítményekben. Olyan terméket, mint például az OSRAM BATTERYstart 300, amely beépített zseblámpával is rendelkezik, és mobiltelefonok töltéséhez is használható. Fokozottan érdemes gumiabroncs-karbantartó eszközöket (kompresszor, emelő, defektjavító készlet) is állandó felszerelésként tartani.

Defekt esetén a legjobb megoldás a kerékcsere, azonban a járművek egyre nagyobb részében nem alapfelszerelés a pótkerék. Az OSRAM TYREseal KIT-je, ami kizárólag a gumiabroncs futófelületén keletkezett sérülések javítására (akár 6 mm-es lyuk) alkalmas, és az alkalmazás után akár 200 km is megtehető. A csomag tartalmaz tömítőanyagot és kompresszort, amely az OE előírásoknak való megfelelés miatt eredeti gyártói gumiabroncstömítő készlet helyett is használható.