Biztonságos közlekedés a téli időszakban is az OSRAM innovációval

A késő őszi és téli időszakot egyre rövidebb nappalok és szélsőségesebb időjárási viszonyok jellemzik, ezért érdemes fokozott felkészültséggel útnak indulni. A biztonságos mindennapi közlekedéshez a járművilágítás terén világszinten piacvezető OSRAM folyamatos innovációival, széles termékpalettájával valódi megoldási alternatívát kínál minden helyzetre, legyen szó világításról vagy autókarbantartásról. A német gyártó társaság hazánkban a „Látni és látszani” baleset-megelőzési kampány támogatásával kilencedik éve igyekszik felhívni a figyelmet a közlekedésbiztonság fontosságára, amely a vállalatnál mára jóval többet jelent a láthatóságnál.

Világszinten piacvezető járművilágítási gyártóként az OSRAM tevékenységének legfőbb mozgatórugója a biztonság, a folyamatos fejlesztési irányait is ez határozza meg. A fenntarthatóságot, megbízhatóságot és az állandó magas minőséget célzó innovációk révén létrejött széles termékpalettáján megtalálható a LED, a xenon és a halogén technológia, amely lámpák a teljesítményt és a stílusos megjelenést egyaránt ötvözik. Az OSRAM tevékenységének sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a világon szinte minden második személyszállító járműbe OSRAM lámpát szerelnek.

Az OSRAM közlekedésbiztonság iránt érzett felelőssége a gyártói munkáján túl is megnyilvánul, hiszen tevékenysége során időről időre igyekszik fókuszba állítani a témát. Németországban több évtizede támogatja a baleset-megelőzést célzó kezdeményezéseket, hazánkban pedig kilencedik alkalommal áll a „Látni és látszani” kampány mellé. Mindezt pedig szakmai munkája során állandó és élen járó technológiai innovációival támogatja. Folyamatosan korszerűsíti világítási portfólióját, és bővíti LED-es kínálatát. Az elmúlt években megjelentek olyan nagy teljesítményű, külön felszerelhető világítások is, mint a LEDriving munkalámpák, kiegészítő fényszórók, menetfények, valamint ködlámpák. A német világítástechnikai társaság számára a közlekedésbiztonság jóval többet jelent a láthatóságnál. A 2020-tól elindult non-lighting üzletágában számtalan autókarbantartási és -ápolási megoldást is kínál a felkészült utazásokhoz, a kellemetlen helyzetek elkerüléséhez. Ez különösen fontos ilyenkor, a késő őszi és téli időszakban, amikor korábban sötétedik, és a kedvezőtlenebb időjárási viszonyok jobban igénybe vehetik az autót.

KÉSZÜLJ A TÉLI IDŐSZAKRA AZ OSRAMMAL

Ezekben a hónapokban érdemes nagyobb felkészültséggel utazni, így tehát mielőtt útnak indulunk, sokkal nagyobb jelentősége van annak, hogy ellenőrizzük a motorolaj-, a hűtőfolyadék- és az ablakmosófolyadék-szintet, a gumiabroncsok állapotát, illetve megbizonyosodni arról, hogy minden külső és belső világítás, valamint az összes kezelőszerv működik. Nagyon fontos lehet, hogy ne csak a kötelező biztonsági felszerelést tartsuk magunknál, így például az elakadásjelző háromszög, az elsősegélycsomag és az utasok létszáma szerinti darabszámú fényvisszaverő mellény mellett érdemes gondoskodni a gépjármű világítási teljesítményéhez igazodó tartalék izzóés biztosítékkészletről. Az OSRAM a legnépszerűbb spotlámpatípusaiból tartalék dobozos készletek is elérhetők, amik segédizzókat és biztosítékokat is tartalmaznak. De a világítás nem csak az autó világításában merül ki: egy kellemetlen helyzet megoldásához (kerékcsere, izzócsere, a motorházban található problémák megoldása) nagyon hasznos egy nagy fényerejű zseblámpa, mint például a LEDguardian Saver Plus, vagy akár a LEDinspect HEADTORCH 250 fejlámpa, amelyek a beépített mágnesek vagy éppen a fejre szerelhetőségük okán kezeinket szabadon hagyják a munkához. A hidegebb hónapokban az akkumulátor meghibásodása gyakoribb, ezért akkumulátor-karbantartó eszközöket is erősen javasolt magunknál tartani. Ezen problémák megoldásához az OSRAM kínálatában indítókábeleket, akkumulátortöltőket és lítiumos gyorsindítókat is találni különböző teljesítményekben. Olyan terméket, mint például az OSRAM BATTERYstart 400, amely beépített zseblámpával is rendelkezik, és mobiltelefonok töltéséhez is használható. Fokozottan érdemes gumiabroncs-karbantartó eszközöket (kompresszor, emelő, defektjavító készlet) is állandó felszerelésként tartani. Defekt esetén a legjobb megoldás a kerékcsere, de ha az utasok egyike sem érzi magát elég hozzáértőnek a kerékcseréhez, akkor jól jön például az OSRAM TYREseal KIT-je, ami kizárólag a gumiabroncs futófelületén keletkezett sérülések javítására (akár 6 mm-es lyuk) alkalmas, és az alkalmazás után akár 200 km is megtehető. A csomag tartalmaz tömítőanyagot és kompresszort, amely az OE előírásoknak való megfelelés miatt eredeti gyártói gumiabroncs-tömítő készlet helyett is használható.