OSRAM – Szakmai és társadalmi elhivatottság a közlekedésbiztonságért

Az OSRAM nyolcadik éve támogatja a „Látni és látszani” baleset-megelőzési kampányt. A német világítástechnikai társaság folyamatos innovációival, széles termékpalettájával valódi megoldási alternatívát kínál a biztonságos mindennapi közlekedéshez. Az autóvilágítás terén piacvezető gyártó elkötelezett a felelősségvállalás iránt, ezért a szakmai munka mellett a társadalmi tudatosításában is szerepet vállal.

Járművilágítási megoldások gyártójaként az OSRAM tevékenységének legfőbb mozgatórugója a biztonság, a folyamatos fejlesztési irányait is ez határozza meg. A fenntarthatóságot, a megbízhatóságot és az állandó magas minőséget célzó innovációk magától értetődőek, aminek köszönhetően mára világszinten piacvezető a járművilágítás terén. Széles termékpalettáján megtalálható a LED-, a xenon- és a halogéntechnológia, amely lámpák a teljesítményt és a stílusos megjelenést egyaránt ötvözik. Az OSRAM tevékenységének sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a világon szinte minden második személyszállító járműbe OSRAM lámpát szerelnek, legyen szó személyautóról, motorkerékpárról, robogóról, teherautóról, vagy éppen off-road járműről.

Az OSRAM közlekedésbiztonság iránt érzett felelőssége nem korlátozódik csupán szakmai tevékenységére, hiszen jól tudja: nem elég kiváló termékeket gyártani, a téma széles körű tudatosítása, és időről időre történő középpontba állítása is kiemelten fontos a baleseti statisztikák csökkentéséhez. Németországban több évtizede támogatja a baleset-megelőzést célzó kezdeményezéseket, hazánkban pedig nyolcadik alkalommal áll a „Látni és látszani” kampány mellé. A programban való részvétel a társaság magyarországi társadalmi felelősségvállalási tevékenységének szerves része, melynek keretében a lakosság széles körű tájékoztatásával mutatja be a járművilágítás fontosságát. Látni és látszani – örök érvényű közlekedési alapelv, nem lehet elégszer hangsúlyozni.

Mindezt pedig az OSRAM szakmai munkája során állandó és élen járó technológiai innovációival támogatja. Ennek kiváló bizonyítéka, hogy folyamatosan korszerűsíti világítási portfólióját, és bővíti LED-es kínálatát. Az elmúlt években folyamatosan megújult az izzókínálat, és megjelentek olyan nagy teljesítményű külön felszerelhető világítások is, mint a LEDriving munkalámpák, kiegészítő fényszórók, menetfények, valamint ködlámpák. A 11 éve folyamatos modernizációkkal épített Night Breaker termékcsalád legújabb eredménye a Night Breaker 200, amely mintegy 20 százalékkal fehérebb fényt nyújt. A halogénizzó akár 200%-kal erősebb fényt és 150 méteres hatótávolságot biztosít, a xenon alapú XENARC Night Breaker Laser pedig akár 200%-kal intenzívebb fénnyel 250 métert is megvilágít.

Az OSRAM közlekedésbiztonság iránt érzett felelőssége nem korlátozódik csupán szakmai tevékenységére, hiszen jól tudja: nem elég kiváló termékeket gyártani, a téma széles körű tudatosítása, és időről időre történő középpontba állítása is kiemelten fontos a baleseti statisztikák csökkentéséhez.

Sőt, napjainkra bizonyos autótípusokhoz, így a Volkswagen Golf VI-VII-hez és Amarokhoz, valamint a Ford Focus hármas sorozatához és az 1-es BMWhez már elérhető egy komplett, teljes egészében LED-es, figyelemfelkeltő láthatóságú első retrofit fényszórókészlet.

A stílusos és meghatározó megjelenést biztosító fényszórók akár 200 százalékkal magasabb fényárammal és akár 100 százalékkal fehérebb fénnyel rendelkeznek, így sokkal élesebben világítják meg az utat. Emellett a Ford Fiesta MK7-hez és a Golf VI-hoz teljes LED-es hátsólámpa-készletet, illetve meghatározott BMW, Audi, Seat és Volkswagen modellekhez dinamikus irányjelző tükörlámpát, sőt, baleset esetén nagy fényerejű elakadásjelző villogót is kifejlesztett az OSRAM.

Németországban több évtizede támogatja a baleset-megelőzést célzó kezdeményezéseket, hazánkban pedig nyolcadik alkalommal áll a „Látni és látszani” kampány mellé.

A tavalyi évtől a társaság több, mint autóvilágításokat gyártó vállalat, 2021-től elindult a non-lighting üzletág, ennek keretében többek mellett abroncsápoló (defektjavító-készletek, abroncsfelfújó készülékek), akkumulátortöltők és fedélzeti kamerák forgalmazása is zajlik, amelyek szintén a közlekedésbiztonságot és a sofőr biztonságát támogatják.