Csepel D-352 tűzoltó gépjármű felújítás

Hogyan kezdődött? Mint oly sok esetben, egy ártalmatlannak tűnő, baráti beszélgetés egy régi főiskolai évfolyamtárssal, akinek éppen volt egy felújítandó Csepel tűzoltóautója, amely, mert a felújítást elkezdeni nem tudta, letakarva várta a sorsát.

2014 novemberében közösen megnéztük a teherautót, amelyet nálunk, a legfelsőbb fórumon, családi egyeztetés követett, majd egy beszélgetés és elméleti adásvétel a fent említett kollégával. 2015 februárjára megszerveztük a szállítást, így pénteken, 13-án bekerült a garázsunkba, amelynek méretei éppen lehetővé tették ezt a projektet. (Ezúton köszönöm a türelmet a feleségemnek, mivel az ő autója innen kezdve több mint 3 éven keresztül nem tudott beállni a garázsba.)

MIÉRT KELLETT EZ NEKEM ÉS MI VOLT A MOTIVÁCIÓ?

Az alapvégzettségem okleveles autógépész üzemmérnök és 1990-től 2008-ig a járműfenntartás területén tevékenykedtem, ekkor kezdtem el – ugyanazon cégen belül – az ingatlanüzemeltetés területén dolgozni. Pár év múlva kíváncsi lettem, mi maradt abból a járműves szakmai tudásból, amivel korábban rendelkeztem vagy rendelkeznem kellett volna. Ezen felül meg kellett állapítanom, hogy a magyar járműgyártás emlékeit nem őrizzük megfelelően, ezzel kapcsolatos átfogó gyűjtemény látogatható formában nem áll rendelkezésre, adott magángyűjtemények pótolják ezt, jellemzően témakörök vagy járműméretek szerint szakosodva.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.