Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2021. március | Olvasson bele!

Csepel D-352 tűzoltó gépjármű felújításHogyan kezdődött? Mint oly sok esetben, egy ártalmatlannak tűnő, baráti beszélgetés egy régi főiskolai évfolyamtárssal, akinek éppen volt egy felújítandó Csepel tűzoltóautója, amely, mert a felújítást elkezdeni nem tudta, letakarva várta a sorsát.

2014 novemberében közösen megnéztük a teherautót, amelyet nálunk, a legfelsőbb fórumon, családi egyeztetés követett, majd egy beszélgetés és elméleti adásvétel a fent említett kollégával. 2015 februárjára megszerveztük a szállítást, így pénteken, 13-án bekerült a garázsunkba, amelynek méretei éppen lehetővé tették ezt a projektet. (Ezúton köszönöm a türelmet a feleségemnek, mivel az ő autója innen kezdve több mint 3 éven keresztül nem tudott beállni a garázsba.)

MIÉRT KELLETT EZ NEKEM ÉS MI VOLT A MOTIVÁCIÓ?

Az alapvégzettségem okleveles autógépész üzemmérnök és 1990-től 2008-ig a járműfenntartás területén tevékenykedtem, ekkor kezdtem el – ugyanazon cégen belül – az ingatlanüzemeltetés területén dolgozni. Pár év múlva kíváncsi lettem, mi maradt abból a járműves szakmai tudásból, amivel korábban rendelkeztem vagy rendelkeznem kellett volna. Ezen felül meg kellett állapítanom, hogy a magyar járműgyártás emlékeit nem őrizzük megfelelően, ezzel kapcsolatos átfogó gyűjtemény látogatható formában nem áll rendelkezésre, adott magángyűjtemények pótolják ezt, jellemzően témakörök vagy járműméretek szerint szakosodva.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés