MULTITUBE a pótalkatrészpiacon – A motorlevegő-szűrés forradalma

Az UFI Filters 2018-ban, az Automechanika vásáron mutatta be MULTITUBE gépjárműlégszűrőjét, mellyel a vásár innovációs nagydíját is elnyerte. Az új légszűrőre illik a „forradalmi konstrukció” jelző, mind a megváltoztatott szűréstechnika, mind a szűrési mechanizmus, mind a szűrőelem kialakításának és elrendezésének okán. A szabadalmaztatott rendszer alapeleme a csőszerű szűrőelem, mely kiváltja a hagyományos panelszűrőt; nagyobb szűrési teljesítményt és nagyobb motorteljesítményt nyújtva, mindezt kisebb befoglaló méretben. 

Májusban az UFI Filters bejelentette, hogy a FIAT 500 Hybrid MULTITUBE szűrőit felveszi UFI és SOFIMA Aftermarket katalógusaiba. A megfelelő katalógusokban UFI 27.TUB.01 és SOFIMA S 1TUB A kóddal elérhető MULTITUBE a FIAT 500 Hybrid számára jelentős technológiai innovációnak bizonyult a motorlevegő-szűrés terén – debütálása óta számos díjat nyert megkülönböztető teljesítményének köszönhetően. Jellemzői, mindenekelőtt a patron súlya akár 50%-kal is csökkent a hagyományos levegőbevezetést helyettesítő dupla csőszerű szerkezetnek köszönhetően.

Mivel a konstrukció a szívási lég-áramlás ellenállását csökkenti, tehát a töltetcseremunka csökken, így a motor gazdaságossága javul. A kettős csöves szerkezet egy szabadalmaztatott patronlezáró tömítéssel is rendelkezik, amely megakadályozza a szennyezett levegő bejutását a motorba.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.