Hőkamera a napi műhelymunkában

Tapasztalataim alapján általában egy cikk első néhány mondatát mindenki elolvassa, így ebben a szakaszban tanácsolom azoknak, akik eddig nem vásároltak hőkamerát, mindenképp tegyék meg minél hamarabb! Ez a lényeg, mert nagyon hasznos! Elmondom benyomásaimat, hogy az autószerelő műhely hibafeltárási gyakorlatában ez az eszköz mire is jó.

Az Autótechnika újságban 2023 nyarán megjelent egy kiváló összefoglaló írás a hőkamerák működési elméletéről, az esetleges felhasználási területekről és főbb műszaki paramétereiről, ami alapján az eszközt megvásárlás alkalmával össze lehet hasonlítani a konkurenciával. Nyilván ezenkívül fontos – sőt, talán a legfontosabb – a termék ára és ennek függvényében annak használhatósága, minősége is. 

Személyes tapasztalatom szerint a kereskedelemben néhány eszköz kivételével gyakorlatilag minden műszerben a piacvezető FLIR cég által gyártott hőkamerák vannak beszerelve, legyen az egy alacsonyabb árkategóriájú kicsi kézi eszköz, egy mobiltelefon, vagy például a tűzoltóságokon használt ütés-álló, nagy hőmérséklet-tartományban működő és mérő, több millió forintos műszer.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.