Varta tanácsok

A VARTA szakértői új figyelemfelkeltő kampányt indítottak a „házibarkács” akkumulátorcserék visszaszorítása érdekében. Az új figyelemfelkeltő kampány arra törekszik, hogy eloszlassa azt a mítoszt, miszerint az akkumulátor cseréje továbbra is az a könnyű barkácsolási feladat, amely az előző évtizedekben volt, és bárki meg tud csinálni.

A VARTA tanácsa az autósoknak az, hogy jelentkezzenek be a helyi független szervizbe, mielőtt maguk megkísérelnék az akkumulátorcserét. Andy Cook, a VARTA műszaki értékesítési elmondta: „Mindig azt tanácsoljuk a sofőrnek, hogy vegye figyelembe a helyi, megbízható szervizek tanácsát és ajánlásait.

„Nemcsak napjainkban bonyolultabb feladat az akkumulátor beszerelése a modern járművekbe, hanem számos nagyon különböző akkumulátortechnológia is elérhető a piacon, és a laikusok számára nehéz lehet eligazodni a megfelelő technológia mellett, pl. melyik az adott járműhöz megfelelő specifikáció.

„Ahelyett, hogy megkísérelnénk a barkácsolást, az lenne a javaslatunk, hogy az óvatosság jegyében keressük a műhely, aki befektetett a legújabb technológiai berendezésekbe és a személyzet képzésébe, ez nem csak abban a tekintetben fontos, hogy az akkumulátor a szükséges szakszerűséggel kerül beszerelésre, hanem az esetleges garancia igények is jobban érvényesíthetőek.

A VARTA hangsúlyozza, hogy egyre több jármű rendelkezik start-stop rendszerrel, amelyekhez megfelelő akkumulátorra, és gyakran bonyolultabb illesztési műveletekre van szükség.

A VARTA kampánya számos egyéb, a járművezetők számára releváns akkumulátor-szempontot is figyelembe vesz, és várhatóan 2021 évvégéig tart, és többi kampányával párhuzamosan fut.

 

(Küllei)
forrás: garagewire.co.uk