Ruville javítási megoldás a PSA hátsó futómű tengelycsonk cseréjéhez

A motor- és karosszéria- rendszerek specialistájaként a napi szerelési munka megkönnyítése érdekében ajánljuk szervizpartnereink részére azokat az intelligens javítási eljárásokat, amelyek hatékonyabb és ügyfélbarát munkavégzést tesznek lehetővé. Kiváló példája ennek a PSA csoport által gyártott járművek hátsó futóművének tengelycsonk javító készlete.

Mintegy 14,5 millió PSA Csoport által gyártott járművet regisztráltak Európában, többek között olyan meghibásodással, hogy a hátsó tengelycsonkjuk a hosszlengőkarhoz történő csatlakozásnál jelentősen elkopott egy adott futásteljesítmény elérését követően.

A nagy futásteljesítmény és a tűgörgős csapágyak szűk működési tartománya következményeként a tengelycsonk elkopik. Az áteresztővé váló tömítés miatt előálló szivárgás következtében piszok és nedvesség jut az alkatrészhez, amely mind a tengelycsonk, mind pedig a tűgörgős csapágyak jelentős mértékű oxidációjához vezet. Ez a károsodás egyértelműen a hátsó kerék iránytartásának elvesztéséhez vezet, amely együtt jár a szokásos nem kívánatos jelenségekkel, mint a zajos futás és a kormányzási tulajdonságok megromlása.

Ez az alváz további elemeinek a károsodáshoz is vezethet. Mostanáig a tengelycsonkok nem voltak elérhetők, mint különálló alkatrészek és a teljes hátsó futóművet kellett cserélni. Ennek a javításnak a költsége a legtöbb esetben meghaladta a jármű aktuális piaci forgalmi értékét. Az ilyen járművek javítására a Ruville egy innovatív javító készletet fejlesztett ki, melyben egy olyan célszerszám található, ami segítségével a vázolt probléma értékarányosan megoldható.

www.Schaeffler-Aftermarket.com