Laser Tools hosszított E12 foglalat

A modern járműszerelés folyamatosan változó és egyre komplexebb kihívások elé állítja a szakembereket, különösen, amikor a motorok szerkezeti sajátosságairól van szó. A hagyományos szerszámok korlátozottsága a hengerfejcsavarok elérésében rámutat arra a szükségletre, hogy a szerszámkészleteket a modern motorok egyedi igényeihez igazítsuk. Ezért a Laser Tools hosszított E12 foglalatának fejlesztése nem csupán egy új termék piacra dobása, hanem egy lépés afelé, hogy a gépjárműszerelők munkáját hatékonyabbá, biztonságosabbá és mindenekelőtt időtállóbbá tegyék.

A Laser Tools által bemutatott hosszított E12 foglalat (cikkszám: 8718) több mint csupán egy egyszerű szerszám; új megoldás, amely a modern motorszerelés kihívásaira reagál. A PSA EB2 motorcsalád és más hasonló motorok szerkezete különleges kihívásokat támasztanak a hengerfejcsavarok elérésében, melyeket a standard méretű szerszámok nem képesek megfelelően kezelni.

Ezen foglalat 200 mm-es hossza és karcsú kialakítása alapvető jelentőséggel bír. Ez a hosszúság nem csupán a mélyen elhelyezkedő csavarokhoz való hozzáférést teszi lehetővé, hanem a környező motoralkatrészek és szerkezeti elemek közötti szűk terekben való manőverezést is megkönnyíti. A karcsú profil lehetővé teszi, hogy a foglalat elérje és elfordítsa a csavarokat anélkül, hogy a környező elemekkel ütközne vagy akadályozná a mozgást.

A foglalat anyaga, a króm-vanádium acél (CRV 6150) kiválasztása szintén kulcsfontosságú. Ez az anyag ideális kombinációt kínál a szilárdság és a rugalmasság között, így a szerszám képes ellenállni a magas nyomatékoknak és ütéseknek, amelyek gyakran előfordulnak a motorszerelés során. A fekete foszfát bevonat tovább növeli a szerszám ellenálló képességét a korrózióval szemben, hozzájárulva ezzel a hosszabb élettartamhoz és megbízhatóbb teljesítményhez.

A foglalat az Opel/Vauxhall EN-52203 és a BMW OE 11 2 250 alkatrészszámú termékekkel való kompatibilitása azt jelzi, hogy a Laser Tools mélyreható piackutatást és termékfejlesztést hajtott végre, hogy egy univerzális szerszámot hozzon létre, amely számos különböző hengerfejtípuson alkalmazható. Ez nemcsak a szerszám sokoldalúságát növeli, hanem a felhasználók számára is gazdaságosabb megoldást kínál, mivel egyetlen szerszámmal többféle motoron végezhetnek munkát.


Forrás: lasertools.co.uk