„Twist to Brake” gyorskötözők

A hagyományos gyorskötözők használata során gyakran felmerülő problémák közé tartozik a vágás után éles szélek képződése, valamint a vágáshoz szükséges eszközök igénye, ami időigényes és nem mindig kényelmes. A gyorskötözők gyakran nem felelnek meg a környezetvédelmi előírásoknak, rugalmatlanságuk miatt hulladékot termelnek, és eltávolításuk nehézkes lehet. Ezen segít most egy új innováció!

A Connect Consumables "Twist-to-Break" (Csavarj és Törd) gyorskötöző, 102 mm hosszú és 2,8 mm széles méretben, 50 darabos csomagolásban kínál egyedi és hatékony megoldást a kábelek rendezésére. Ezek a gyorskötözők az eddigi csípőfogós megoldás helyett puszta kézzel szabhatóak méretre előre perforált kialakításuknak köszönhetően. A perforált kialakítás csavarható és törhető tulajdonságot ad, neve is innen ered: „Twist to Break” ami megkülönbözteti őket a hagyományos gyorskötözőktől. Az innovatív tervezés lehetővé teszi, hogy a gyorskötöző farokrészét a rögzítés után eltörjük, így nem maradnak éles szélek. Ez a jellemző biztonságosabbá és hatékonyabbá teszi a folyamatot, mivel nincs szükség vágóeszközökre a felesleges hossz levágásához.

A gyorskötözők 102 mm hosszúak és 2,8 mm szélesek, ami sokféle alkalmazáshoz használhatóvá teszi őket. Anyaguk Nylon 66, ami tartósságáról és környezeti igénybevételekkel szembeni ellenállásáról ismert. A gyorskötöző szakítószilárdsága 8 kg, ami azt jelzi, hogy jelentős súlyt képesek megtartani anélkül, hogy eltörnének, -30°C-tól 80°C-ig terjedő hőmérséklet-tartományban használhatóak. Ezen kívül, ezek a gyorskötözők RoHS & REACH kompatibilisek, ami azt jelenti, hogy megfelel az EU által előírt szigorú környezetvédelmi és egészségügyi előírásoknak. Ez biztosítja, hogy a termékben nem találhatók meg bizonyos veszélyes anyagok, vagy csak meghatározott határértékek alatti mennyiségben, és hogy a termék gyártása, használata és hulladékkezelése során megfelelő környezetvédelmi és egészségügyi szabványokat követnek.

A Connect Consumables további méretekben is kínál "Twist-to-Break" gyorskötözőket, hogy változatosabb igényeket is kielégítsenek: 200 mm x 4,6 mm (Cikkszám: 31807), 300 mm x 4,6 mm (Cikkszám: 31808) és 360 mm x 4,6 mm (Cikkszám: 31809). Ezek a termékek szintén a Nylon 66 anyagból készülnek, biztosítva az erősségüket és tartósságukat. Az ilyen típusú gyorskötözők használata ideális elektromos szerelési munkákhoz, hálózati kábelek rendezéséhez, és más ipari alkalmazásokhoz, ahol a gyors és biztonságos kábelkezelés fontos.

A „Twist to Brake” gyorskötözők Magyarországról legegyszerűbben az amazon.com weboldalról rendelhetőek meg.


Forrás: garagewire.co.uk., connect-consumables.co.uk