Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2023. január | Olvasson bele!

AOTV-döntőAz idei 2021/2022. évi Autótechnika Országos Tanulmányi Verseny döntője az Automobil és Tuning Show kiállításon került megrendezésre az Autószerelők Országos Egyesületének az Autós Nagykoalícióval kötött együttműködése révén. A döntőbe hat csapat jutott be, akik hat állomáson mérhették össze tudásukat.

A versenyfeladatokat az AOE mellett az egyesület pártoló tagjai biztosították, így egy igazán nívós szakmai döntőben lehetett részük a diákoknak. A rendkívül szoros versenyből a zalaegerszegi csapat került ki győztesként, akiknek ezúton is szeretnénk gratulálni az elért eredményért.

BILSTEIN – SKF

Ezen az állomáson tesztjellegű és gyakorlati feladatokkal egyaránt találkozhattak a diákok. Kíváncsiak voltunk, milyen átfogó tudással rendelkeznek kerékcsapágytípusok, vezérléskészletek, szíjak, görgők, feszítők témakörében. Ezen kívül pedig a hűtőrendszer funkcióiról, tipikus hibáiról, felépítéséről, valamint a diagnosztika eljárás során ellenőrzött paramétereiről kérdeztük a versenyzőket. Gyakorlati feladatként a fűtött lambda-szondát kellett ellenőrizniük a megadott paraméterek alapján. Mivel csapatmunka volt, a diákoknak fel kellett osztaniuk egymás között a feladatokat, így az SKF standjánál 2 fő, az Inter Cars és a Febi standjánál pedig egy fő oldotta meg a feladatokat.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés