Integrált motorkerékpár- és versenyszakmérnök képzés

Az Automotive Hungary szakkiállításon sajtótájékoztatót tartott a rendkívül széles szakmai tevékenységű, tevékenységének 20. évfordulóját ünneplő MAMI (Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakiskola) két alapítója, aktív vezetője Lévay Károly és Máthé István. Elmondták, hogy közel öt éves előkészítő munkával a Széchenyi István Egyetem Audi Karának Járműfejlesztési Tanszékével közösen 2019 februárjában sikeresen elindult az Integrált motorkerékpár- versenyszakmérnöki képzés. Megnevezése Hungarian Racing Engineering (HRE).

A képzés egyesíti a motorkerékpár-szerelő képzés (MAMI), a versenyszerelő képzés (MAMI VIP), a motorversenyzés és ezen belül az utánpótlás nevelés (MAMI Kupa), és a felsőoktatás, kutatás/fejlesztés (Széchenyi István Egyetem, Győr) előnyeit, hogy a rendszerben alkalmazott eszközök, technológiák, tudásbázisok minél több szereplő számára biztosítsák a színvonalas előrelépés lehetőségeit.

A képzés célja, hogy a modern versenysport magas szintű technikai rendszereit készségszinten használni, alkalmazni tudó szakembereket képezzen. A gyakorlatcentrikus oktatási program záloga annak, hogy a megszerzett tudással a versenypályákon, teszteken, tesztmérnöki feladatokon gyors, hatékony és eredménycentrikus mérnöki tudást szerezzenek a végzett hallgatók.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.