Hella Akadémia-oktatócentrum

A Hella Hungária Gépjárműalkatrész-kereskedelmi Kft. meghívott üzleti partnereivel 2023. szeptember 21-én Budapesten, a Forgách utcai cégközpontjában rendezte meg azt az ünnepséget, melyen a cég fennállásának 30. évfordulójáról emlékeztek meg, és házon belül felavatták a Hella Akadémia-oktatócentrumot. Mint ismert, a Hella Hungária Kft. 1993-ban alakult a németországi HELLA KGaA Hueck & Co. első leányvállalataként a kelet-középeurópai régióban.

Az ünnepség meghívott üzleti partnerei között voltak nagykereskedőik, így az Autonet SAG, Bárdi Autó, Birner Autó, DDC, InterCars, LKQ-Láng Autó és a Unix Autó; kiemelt partnereik (Saint Gobain, Carglass, Pilkington, Point-S, Kwik-Fit), szakmai partnereik, az AOE, a Magyar Autóklub és az Autótechnika Magazin.

Budapesti szakképző iskolák képviselői is a meghívottak sorában voltak, a Bánki Donát, a Csonka János, a Fáy András és a Kossuth Lajos Technikum tanárai. Összesen 75 meghívott vendégük volt.

Az ünnepséget Németh Norbert, a Hella Hungária Kft. közelmúltban kinevezett ügyvezető igazgatója, aki egyben a Csehországért és Szlovákiáért is felelős menedzser, nyitotta meg. Az illusztris külföldi előadók sorában a Hella/Forvia részéről Alexander Baeppler elnökhelyettes tartott előadást, a vállalatcsoportot mutatta be: a Hella és a Faurecia együttesen a FORVIA átfogó ernyőmárka alatt működik, és több mint 150 000 alkalmazottal, több mint 300 helyszínen a világ hetedik legnagyobb autóipari beszállítóját alkotja.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.