A szakma vására a Hungexpón

A Hungexpo, 2019. október 16-18-a között rendezte meg a 7. Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítást, az Automotive Hungary-t és a 29. Autótechnika-Autódiga gépjárműfenntartó-ipari szakkiállítást, mindkettő részben közös iparágaik szereplőinek teljes körű megjelenését és bemutatását tűzte ki idén is célul. A szakkiállítások kiemelten fontos szerepe a tájékoztatás a legújabb trendekről, változásokról, az ezekben rejlő lehetőségekről.

Napjainkban, és ez nem több, mint egy gyorsan elszálló évtized, melyben már benne is vagyunk, a gépjárműipar és gyártmányai üzemeltetésének gyökeres változásának a korszaka. Már több évtizede beszélünk és még fogunk is a változásról, a változtatás szükségességéről. Az átalakulás már jól kivehetőn megmutatkozik; iparágunk, illetve a mobilitás minden szakmai, szolgáltató és képzési területét érint.

Teljes körű szakági nemzeti mustra, a szereplő vállalatok nagy száma miatt, már Magyarországon sem lehetséges, sajnos idén messze nem is volt az. Különösen az Autótechnika-Autódiga társkiállításra igaz ez a megállapítás, mely az előkészítés során – kiállítók hiányában – majdnem törlésre is került. A megnyitás után az A csarnokon végig sétáló látogató azonban rendkívül sokszínű kínálatot láthatott, technológiai élvonalbeli cégek közül is számos kiállítóval találkozhatott. A hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak járműipari, versenyjármű építési projektjeinek felvonultatása, az 5. TechTogether vetélkedő a mérnöki szakember utánpótlás bíztató válogatásával szolgált. A hazai nagy autógyárak standjai a kötelezőnek vett, de sokat nem mondó megjelenést mutatta. Bosszantó, hogy az oda rendelt képviselők érdemi információval nem akartak, vagy nem is tudtak szolgálni.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.