Autotechnika szakfolyóirat
Autotechnika szakfolyóirat
2022. május | Olvasson bele!

A szakma vására a HungexpónA Hungexpo, 2019. október 16-18-a között rendezte meg a 7. Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítást, az Automotive Hungary-t és a 29. Autótechnika-Autódiga gépjárműfenntartó-ipari szakkiállítást, mindkettő részben közös iparágaik szereplőinek teljes körű megjelenését és bemutatását tűzte ki idén is célul. A szakkiállítások kiemelten fontos szerepe a tájékoztatás a legújabb trendekről, változásokról, az ezekben rejlő lehetőségekről.

Napjainkban, és ez nem több, mint egy gyorsan elszálló évtized, melyben már benne is vagyunk, a gépjárműipar és gyártmányai üzemeltetésének gyökeres változásának a korszaka. Már több évtizede beszélünk és még fogunk is a változásról, a változtatás szükségességéről. Az átalakulás már jól kivehetőn megmutatkozik; iparágunk, illetve a mobilitás minden szakmai, szolgáltató és képzési területét érint.

Teljes körű szakági nemzeti mustra, a szereplő vállalatok nagy száma miatt, már Magyarországon sem lehetséges, sajnos idén messze nem is volt az. Különösen az Autótechnika-Autódiga társkiállításra igaz ez a megállapítás, mely az előkészítés során – kiállítók hiányában – majdnem törlésre is került. A megnyitás után az A csarnokon végig sétáló látogató azonban rendkívül sokszínű kínálatot láthatott, technológiai élvonalbeli cégek közül is számos kiállítóval találkozhatott. A hazai felsőoktatási intézmények hallgatóinak járműipari, versenyjármű építési projektjeinek felvonultatása, az 5. TechTogether vetélkedő a mérnöki szakember utánpótlás bíztató válogatásával szolgált. A hazai nagy autógyárak standjai a kötelezőnek vett, de sokat nem mondó megjelenést mutatta. Bosszantó, hogy az oda rendelt képviselők érdemi információval nem akartak, vagy nem is tudtak szolgálni.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.
hirdetés

hirdetés