AutoZum, a harmincadik

45 évvel ezelőtt kezdődött és idén már a 30. alkalom volt, hogy a négynapos AutoZum garázsipari szakkiállítás januárban megnyitotta kapuit. A ma már kétévente megrendezett kiállítás év eleji időpontjával Közép-Európában a legelső. Látogatóit, főleg a javítóműhelyek szakembereit, többségében a régiójából vonzza, akik így főleg Ausztriából, Bajorföldről, Dél-Tirolból érkeznek, de idén is sok szlovák és cseh beszédet lehetett a tömegben hallani és lehetett magyarokkal is találkozni. Évtizedek óta, vásárról vásárra tapasztaljuk, hogy mindig családias hangulatú a kiállítás, ide eljönni kihagyhatatlan program. Népviseletbe öltözött mesterurak standról standra járva, az elmaradhatatlan pereccel társítva, finom sörökkel koccintva beszélik meg közös dolgaikat.

Az 1973-ban alapított salzburgi vásárközpont (Messecentrum Salzburg, Salzburgarena) az évek során nagyon kiépült, összefűzött, körbejárható tíz szeparált kiállítóterét, köztük egy óriási csarnokot, a kiállítás idén is belakta. A kezdetek kezdetén, 1974-ben, az AutoZum volt az első kiállításuk.

A kiállítók számát a vásári kommüniké 261-ben adja meg. A kiállítás tematikáját azért nem érdemes felsorolni, mert az a műhelyeket érintő valamenynyi terméket és szolgáltatást felöleli. Röviden és tömören a rendezők így foglalták össze: az autószervizek, a pótalkatrész, a tartozékok, szervizkemikáliák és a környezetvédelmi technika, valamint a benzinkutak nemzetközi szakkiállítása. Jelszavuk: A profitszerzés új ötletei.

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.