Vienna Autoshow 2019

A bécsi autókiállítást, sorozatában a 13.-at, 2019. január 10. és 13. között rendezték meg a Messe Wien vásárvárosban. A vásár 155 322 látogatója (rekordnak számít a vásár történetében, 1,4%-kal több, mint tavaly) között sokan érkeztek Magyarországról és Szlovákiából is, a határhoz közeli iskolák egynémelyike osztályokat is visz erre a tanulmányi kirándulásra. A négy napig tartó mustra az osztrák „Utazás” kiállítással párosul, mely rendkívül jó szimbiózist ad. Évek óta csendesen megemlítjük, hogy ez számunkra is példa lehetne.

40 kiállított autómárkából több mint 400 új autót, valamint exkluzív koncepciót és show-autókat mutattak be, köztük 2 európai és több mint két tucat osztrák premiert is láthattak. Az új márkák közé tartozik a CUPRA, a Dodge & RAM, a Ferrari és a ZhiDou, de nem állított ki a Mazda, a Nissan, a Volvo, a Jaguar, a Land-Rover és a Lada.

A C csarnok új e-mobilitási területén a szakértők tanácsot adtak az elektromos autómodellekről, a beszerzési és üzemeltetési költségekről, a töltési lehetőségekről.

Norbert Hofer, Ausztria közlekedési, innovációs és technológiai minisztere a Vienna Autoshow megnyitóbeszédében kiemelte, hogy az ország számára a gépjárműipar kulcsfontosságú iparág és mai kiemelt törekvésük a CO2 -semleges mobilitásra való áttérés ösztönzése. „A mobilitás Ausztria életminőségének és jólétének alapvető feltétele. Az ambiciózus klímavédelmi célkitűzések elérésében, amelyekben a kormány elkötelezett, meg kell találni a helyes arányt a környezetbarát tömegközlekedés és az egyéni motorizáció között.” A CO2 -semleges mobilitás ösztönzésére néhány napja jelentették be az elektromos gépjármű vásárlásra nyújtandó állami anyagi támogatást és a 100 km/h-IG-L-sebességkorlátozás eltörlését elektromos járművek számára.

 

A teljes cikk előfizetőknek érhető el.