10 éves a CARGLASS Magyaroroszág

A CARGLASS® Magyarország (CG Hungary Kft.) október 29-re hívta meg flottaüzemeltető partnereit, beszállítóit és a vele együttműködő biztosítók szakembereit, hogy „Carglass® Járműtechnikai konferencia és születésnapi partnertalálkozó” keretében megünnepeljék a cég fennállásának 10. évfordulóját.

A Belron cégcsoporthoz tartozó Carglass® világelső a járműüvegek javításával és cseréjével foglalkozó iparágban – ad tájékoztatást a hazai cég ügyvezető igazgatója, Czeglédi András. A Belron a világ 34 országában van jelen, évente 11 millió ügyfelet szolgálnak ki 2440 szervizpontban és helyszíni kiszállással 9400 mobil szervizautóval.

Mobil szolgáltatásuk azt jelenti, hogy a Carglass® szerelője kiszáll megren- delőjének otthonához, munkahelyére, illetve bárhová, ahová a megrendelő kéri. A Carglass® Magyarország 2005-ben alakult, az elmúlt 10 év alatt több mint 40 000 autóüvegkárt szervizelt, és az egyik meghatározó szereplőjévé vált az autóüvegszerviz-szolgáltatás hazai piacának.


A Carglass® Magyarország szoros kapcsolatban áll az ország szinte valamennyi biztosítójával, így casco-s ügyfelei számára rendszerint el tudja végezni a kárfelvételt és átvállalja az ezzel kapcsolatos adminisztrációs tennivalókat is. A külföldi anyavállalat 3 évvel ezelőtt megvásárolta a magyar céget, így azóta már tulajdonjogilag is a cégcsoporthoz tartoznak, még nagyobb lehetőségük nyílik a fejlődésre és az innovatív megoldások bevezetésére.

Bizonyára ennek is köszönhető, hogy a konferencián a Belron anyavállalat vezetőivel, vezető szakértőivel képviseltette magát, és így első kézből a rendkívül tartalmas előadások a legújabb technikákról, a cég innovációiról szóltak.

Dr. Chris Davies, a Belron Technical kutatás-fejlesztési és innovációs szakmai igazgatója közel 100 fős hallgatóság előtt két előadást is tartott „Trendek az autóüvegek technológiájában” témában.

Fókuszpontba mi más is kerülhetett volna, mint az ADAS-technológiák autóüveges szakmát érintő kérdései, az új feladatok. Elmondta, hogy 2014-ben még csak 1% volt a kamerás szélvédőcsere, 2020-ban ez várhatóan 40%-ra növekszik. Erre a kihívásra válaszolni kell.

A kalibráló eszköznek többmárkásnak kell lennie, hogy a széles megrendelői kört ki tudják szolgálni. Ezért fogtak össze a Hella-Gutmann Solution vállalattal, hogy a célberendezést kifejlesszék. A berendezés megszületett, és már Európa számos országában, a Belron szervizekben megkezdték vele a munkát.

A CARGLASS® Magyarország is rendelkezik vele, a kezdeti tapasztalatszerzés időszakán már túl is vannak a hazai szakemberek. A konferencián Tölgyesi Zoltán és munkatársa workshop-bemutatót tartottak használatáról.