Intent Hungária Kft. ügyféltalálkozó

Szívélyes meghívást kaptunk az Intent Hungária Kft. munkatársaitól a cég telephelyére, Sopronba, a Hőflányi utca 11-be, hogy vegyünk részt június 29-én egy ügyféltalálkozójukon. Az Intent szakmai múltja, jelene olyan erős, a mi elismerésünket is bíró, hogy a válaszunk csak az lehetett: jövünk!

Nagy létszámú találkozóról már azért sem lehetett szó, mert a telephely oktatóterme, dízelbemutató műhelye legfeljebb 15 embernek ad helyet. Megérkezésünk után kérdezem mindjárt Pápai Károly Balázs ügyvezetőt, mi a célja a mai összejövetelnek.

– A legrégebbi és legújabb ügyfeleink közül hívtunk meg néhányat itthonról, Szlovákiából és Romániából, valamint az Autótechnikának szeretnénk elmondani, hogy hol tart ma az Intent, és mik a terveink. Ezt néhány tájékoztató előadás és a dízelműszer-bemutatótermünkben, a dízelcenterben mérési bemutató egészíti ki. Mellőzzük a protokollt, legyen ez szakmai konzultáció, jóízű beszélgetés.

Az oktatótermet betöltő kis csapat először Pápai urat hallgatta a cég történetéről, terveiről. Ebből idézünk.

„Az Intent Hungária Kft. már 1996 óta jelen van az autóalkatrészek és autóvillamossági munkák piacán. Cégünk alakulásakor autóvillamossági alkatrészek értékesítésére szakosodtunk, akkoriban minket CARGO néven ismertek. Később azonban szükségét éreztük egy szakműhely létrehozásának is. Az évek során cégünk – a fejlődés, fejlesztés diktálta – többször átalakult. 2004-ben már sokan ismertek bennünket az autóvillamossági műszer családunkról, az EAE-teszterekről, ha rendelnek, még legyártjuk, de szakmai jelentőségük mára lecsökkent.

2005-ben mutattuk be Magyarországon a DEC SuperScan márkafüggetlen rendszerteszter családot, komoly ismertséget és sikereket értünk el vele. Sok más termék mellett ma is visszük tovább ezt a diagnosztikai műszert.

2009-ben régi-új munkatársakkal a cég átalakult, profilt tisztítottunk és meghallva a kor szavát, erőteljesen a dízeltechnika felé fordultunk.

2010-ben vettük fel a palettára az Autocom műszert, a cégtől közvetlen disztribúciós jogot is kaptunk. Közben vittük tovább az AUTOBOSS, Dalibo, Marbed, DETEQ, CarmanScan gyártók diagnosztikai termékeit.

2013-ban alakítottuk ki itt, a telephelyen a „világ legkisebb dízelműhelyét”, a dízelcentert, amelyben azonban minden általunk forgalmazott – és ez nem kevés – próbapad, szerelőberendezés, műszer, szerszám megtalálható.”

– Elismert nevet szerzett az Intent az elmúlt években, ezt kiváló ügyfélkapcsolatának is köszönheti. Együtt élnek a szakmával, veszik a gyakorlati problémákat, és keresik a műhelyekkel együtt a megoldást.

– Igen, erre törekszünk, ez a mindennapi gyakorlatunk – egymás szavába vágva teszi hozzá Varga Zsolt, a cég műszaki szaktanácsadója és Varga József, aki a technikai segítségnyújtásért felelős. A mai autószerelőknek elengedhetetlenné vált az autók elektronikai rendszerének ismerete és ezen tudás folyamatos fejlesztése. Az autók villamossági rendszerének vizsgálatához nélkülözhetetlen a megfelelő műszeres háttér. Ebben kívánunk megfelelő támogatást nyújtani, gondolva a kisebb, márkafüggetlen szervizekre is. Mottónk a műszerek forgalmazásában: „Kiváló termék – minőségi szolgáltatás…”

Szeretnénk egy új szemléletű értékesítési módot kialakítani, ahol az eladó és a vevő nemcsak üzletfelek, hanem kölcsönös partnerek is. Igyekszünk a műszerek használatát, tulajdonságait már a vétel előtt messzemenőkig bemutatni, hogy az ügyfél tudja, mi mellett teszi le a voksát. Ennek az ügyfélbarát magatartásnak és kiváló háttértámogatásunknak köszönhetően, ma már a hazai és a külföldi piacok egyaránt elismert és oszlopos tagjává váltunk. Mint ahogy a cégünk elnevezése is utal rá, „szándék”-unk (az intent angol szó, amely szándékot jelent) naprakészen követni a piaci változásokat.

– A dízeltechnika javításához szükséges berendezések széles körét forgalmazzák. Honnan származnak az eszközök?

– Alaposan körülnéztünk, lehet mondani, hogy szerte a világban. A dízeltechnika javítása mindenütt napirenden van és bizony a dízeles „nagyok” eszközei, elsősorban anyagilag, nem mindenki számára elérhetőek. Vannak kiváló „második vonalbeli” cégek is – ez nem a gyártmányok minőségét jelenti – elsősorban Olaszországban és Törökországban, de van kiváló műszergyártó partnerünk Finnországban is. Azokat a dízeldiagnosztikai és javítóeszközöket, berendezéseket, amelyek EU-n kívüli országokból származnak, INDIESEL kereskedelmi márkanév alatt forgalmazzuk.

– Fontos, hogy a műhely tudja, hogy mire képes, meddig mer elmenni a dízeltechnika diagnosztikájában, lepróbálásában, javításában.

– Pontosan így van! Ehhez megvannak kínálatunkban a különböző lépcsőkhöz szükséges eszközök, a csak szelektív hibafeltárást adó eszközöktől a teljes körű javítást, próbapadi ellenőrzést adó berendezésekig, azok számítógépes vezérléséig és adatbázisokig. Ezt el is magyarázzuk az érdeklődő, dízeltechnika felé nyitni szándékozó műhelyek szakembereinek. A fokozatosság elvét itt is célszerű betartani.

– Az Intent tevékenysége ennél bővebb, melyek a fő területek? – fordulok ismét Pápai úrhoz.

– Az autódiagnosztikai üzletágunk nagyon sokféle diagnosztikai berendezést kínál a futóművizsgálótól a kézi műszerekig, oszcillosz-
kópokig. Autóvillamossági és dízelalkatrészeket is forgalmazunk, elsősorban a www.intentshop.hu webáruházunkon keresztül. A dízelalkatrészeket illetően mi a nehezebben beszerezhető, mondhatni hiánycikkek beszerzésére specializálódtunk. Van autójavító műhelyünk is. Ez számunkra is különösen fontos tevékenység, mert itt szerzünk „klinikai” gyakorlatot, itt próbáljuk ki az általunk forgalmazott termékeket.

– Ma egy műszeres cég nem mehet el a haszongépjármű-javítás mellett eszköztelenül. Az Intent lépett?

– Valóban fontos területről van szó, a teherautós műhelyeknek ma is van munkájuk és fizetőképes ügyfelük. Mi a dízel tüzelőanyagellátás diagnosztikai és javítóeszközeivel, és az Autocom TRUCKS többmárkás diagnosztikával vagyunk jelen a piacon.

– Mi okoz ma nehézséget az üzleti életben?

– Nekünk is, másoknak is külföldön és belföldön egyaránt a hamisítás. Amennyiben bizonyítást nyer, hogy a hardver nem az adott gyártó terméke, termékhamisításról beszélünk. Ha körülnézünk a piacon, rengeteg diagnosztikai műszert találhatunk. Vannak gyártóspecifikus, illetve márkafüggetlen, úgynevezett „multibrand” műszerek. Egy ilyen jelentős keresletet mutató piacon kikerülhetetlenül megjelennek a hamisítványok is. A diagnosztikai műszerek tekintetében kétféle hamisításról beszélhetünk. Az egyik a szoftverhamisítás, amikor is egy adott gyártó szoftverét feltörik, ezáltal korlátok nélkül jogtalanul használják. Nemcsak a diagnosztikai szoftverekre jellemző ez a bűncselekmény, hanem rengeteg adatbázis is áldozatul esett a hackereknek.

Az Autocom is megelégelte a dolgot, és a napokban nagyon szigorú intézkedéscsomagot hozott a hamisítókkal és a hamis berendezéseket használókkal szemben. Azt, hogy ez mit jelent, hamarosan az 
Autótechnikában is közzétesszük. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a műszerek hamisítványainak használata is súlyos büntetést, akár börtönt von maga után.

A találkozó egyben szinte észrevétlenül komoly továbbképzés is volt: a műszerismertetések gyakorlati esetekkel fűszerezve és a bemutatott műszerek használatához kapcsolódva a kollégák sztorizása értő füleknek aranyat ér.

A szerkesztőség nevében is köszönjük a szakmai napot! Zárszóként még hadd mondjuk el, hogy az Intent vezetői mindig készek voltak egy-egy rendezvényt, szakmai versenyt, kiállítást támogatni. Tudják, és ez sikerük egyik titka, hogy a szakmában jelen kell lenni, a szakmával együtt kell élni.