ETNA 2013

Az Energotest cég házivására az ETNA (Energotest Napok), a cég telephelyén, Dunaharasztiban idén már hetedik alkalommal várta május 10–11-én az autójavító szakembereket, és mivel a cég más ipari területeken is tevékenykedik, így a jármű- és motorvizsgálatokban érintett vállalatok, felsőoktatási intézmények munkatársait is.

Hagyományosan szakmai előadások, gyakorlati bemutatók, újdonságok, érdekességek, jövőbe mutató lehetőségek sorával készültek. Meghívójuk szerint: „Pályázati tanácsadás a fejlődni vágyóknak, tombola a szerencséseknek, ipari és energetikai megoldások mindenkinek, egész napos vendéglátás, finom ebéd a látogatóknak!”

Ez egyben jó alkalmat adott, hogy bemutassák nemrég elkészült új fejlesztő- és gyártóbázisukat, hatalmas új üzemcsarnokukat. Az érdeklődőkkel megosztották a hőszivattyús hűtéssel-fűtéssel felszerelt csarnok építési és beruházási tapasztalatait is.

Az Energotest kereskedelmi kínálatában található valamennyi berendezés, műszer, szerszám terítékén a cég szakemberei vezették végig a látogatókat, és mint ahogy egy-egy mondatot elcsíptem, sokan találtak számukra szükséges, megvásárolandó eszközöket. A saját tervezésű fékpadok és vizsgasorok sem maradhattak ki a kiállítás darabjai közül, de ezek mint sztenderd termékek, már nem kerültek reflektorfénybe.

Az új csarnokban azonban egészen új világ tárult a látogatók szeme elé. Azt tudjuk, hogy az Energotest az országban már számos helyen épített korszerű motorféktermeket, többek között a kecskeméti KEFO-n, a győri Széchenyi Egyetem Audi Belső Égésű Motorok Tanszékén, Baján az Axiálnál, Nyíregyházán, a főiskolán, hogy csak néhányat emeljek ki, most egy mobil konténeregységet láthattunk.

Olvasom a szakirodalomban, hogy az autógyártók is preferálják, hiszen ma kapacitásaikat hamar kell áttelepíteniük más telephelyre, más országba.

A rendezvény majális jellegét számos könnyed színpadi szórakoztató program és ügyességi próba is megadta. A találkozás a szakmatársakkal, régen látott kollégákkal, barátokkal, a babakocsis vagy már totyogó utódok mosolya tesz teljessé egy ilyen rendezvényt. Jó volt, köszönjük!