Legyél te is biztonságban!

A Pero-Safe Kft. árukínálatának meghatározó eleme a jólláthatósági ruházatok kis- és nagykereskedelme, így a Látni és látszani kampányhoz való csatlakozásunk nem volt kérdés számunkra. A kampány mottója, ami a teljes ipari szegmens célkitűzése is lehetne: Biztonság, ami körbevesz.

Célunk, hogy az ipari ágazatot megszólítva gondolkodásbeli változást idézzünk elő. A Látni és látszani elv betartása legyen a közös ügyünk!

Magyarországon 2022-ben a közlekedési balesetek száma meghaladta a 3600 esetet, melyből látható a téma fontossága. Szemléletünket terjesszük ki az ipari környezetre is. Például a targoncás közlekedési balesetek meghatározó részét a gyárterületre érkező vendégek nem megfelelő helyismerete, illetve a beszállítók rossz közlekedési morálja és a jólláthatósági ruházatok hiánya okozza. A reflektálómellények, télikabátok, sapkák, munkaruházatok a kültéri munkavállalók számára kötelező tartozék. A kül- és beltéren is dolgozók esetén a kültéren használatos védőfelszerelés használata elengedhetetlen.

Fontos információk a termékek kiválasztásában:

  • Az EN ISO 20471 szabvány határozza meg Magyarországon a jólláthatósági célú ruházatokra vonatkozó követelményeket, amelyek vizuálisan jelzik a dolgozó jelenlétét, különösen veszélyes körülmények között, éjjel és nappal egyaránt. 
    Ha ez a szabványjelzés nem található meg a kiválasztott terméken, úgy nem felel meg a jogszabályi követelményeknek.
    A jólláthatósági ruházatoknak három osztálya van. Minden egyes osztálynak látható reflektálóanyag-felülettel kell rendelkeznie a védőruházaton. Minél magasabb az osztályszáma, annál nagyobb védelmet biztosít viselője számára. Ezek alapján három különböző jólláthatósági osztályt különböztetünk meg, ahol az 1-es a minimum, a 3-as pedig a legmagasabb védelmi szint. A termékek egységára is nagymértékben mutatni fogja a védelmi szintet, hiszen minél magasabb a védelmi szint, annál drágább lesz a termék is.

A termékkiválasztás esetén a reflektálószalagokra is érdemes fókuszálni. Minél magasabb minőségű a reflektálócsík, annál több mosási ciklust fog kibírni a védőruházat. Ezek alapján ismerünk 5, 10, 20, 25 és 50 mosásra minősített jólláthatósági terméket. A gyártó által garantált mosási ciklusra vonatkozó információkat a termékek használati útmutatójában találhatjuk meg.

Cégünk, a Pero-Safe Kft. piacvezető gyártók segítségével tud termékeket, technológiákat javasolni adott munkakörülményekhez, amelyek biztonságosabbá teszik a munkahelyeket.

Jelentős beszállítónk az írországi Portwest Ltd., a jólláthatósági termékek szakértője: „Több mint 117 éve töretlen ambícióval gyártjuk a világ legmegbízhatóbb és legkeresettebb jólláthatósági védőruházatát. Az évtizedek során folyamatosan bizonyítottuk a minőség iránti elkötelezettségünket, világelső védőruházatot, védőlábbelit, kézvédelmi és egyéni védőeszközöket gyártva, miközben a védelmi technológiák határait feszegetjük.”

Látni és látszani elv betartása legyen a közös ügyünk!

www.perosafe.hu