Mobil 1 - a hosszabb teljesítményért

A világ vezető szintetikus motorolaj márkájaként a Mobil 1 folyamatosan egyre magasabbra emeli az iparági minőségi szintet a kenőanyagok fejlesztésében.

Napjaink autóvezetői tudják, hogy a Mobil 1 által biztosított motorvédelemben teljes mértékben megbízhatnak mindenféle gépjárműben.

A dízel gépjárművek tulajdonosainak ideális megoldást nyújt a Mobil 1 ESP Formula 5W-30 (Emission System Protection – Károsanyagkibocsátás-csökkentő rendszer védelme).

A Mobil 1 ESP Formula 5W-30-at kifejezetten a gépjárművek motorélettartamának növelésére, valamint károsanyagkibocsátás-csökkentő rendszereik hatékonyságának megtartására fejlesztették ki.

Független mérések igazolják, hogy a  Mobil 1 ESP Formula használatával a dízelmotorok 225 000 km megtétele után is úgy működhetnek, mint az új.

A motorháztető alatt

A Mobil 1 Technical Center szakértői és fejlesztői egy 2006-os, négyhengeres, turbódízel Volkswagen Jetta 1,9 TDI gépjárművel végeztek egy tesztet, melynek során a valós körülményeket szimulálva extrém távot teljesítettek az autóval.

A Jetta mindennapi használatot szimulálva 225 000 km-t futott egy fékpadon 16 000 km-es olajcsereciklusokkal.


2006-os évjáratú Volkswagen Jetta 1,9 TDI motorja Mobil 1 ESP Formula 5W-30 termékkel feltöltve 225 000 km megtétele után

A szemrevételezéses vizsgálatok mellett a csapat több szigorú mérést is végzett a teszt alatt:

– használt motorolaj analízise

– olajfogyasztás-vizsgálat

– kopásvédő tulajdonságok vizsgálata

– lerakódásvédelem vizsgálata

– károsanyag-kibocsátás mérése

A teszteredmények:

Kimutatták, hogy a Mobil 1 ESP Formula 5W-30 hosszú távú használata kimondottan hozzájárul ahhoz, hogy a motor újszerű állapotban maradjon.


Összehasonlítás: az új és a használt (225 000 km-t futott) vezérműtengely

A teszt bebizonyította, hogy a Mobil 1 ESP Formula 5W-30 a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

– Kimagasló olajiszap és kátrányosodás elleni védelem

– Kiemelkedő motortisztaság biztosítása

– Tökéletes lerakódásszabályozás

– Minimális kopás a kritikus helyeken

– Minimálisra csökkent olajfogyasztás

Ahogy a kép is mutatja, a motor alkatrészei elhanyagolható mértékben koptak, miközben a motortisztaság kimagasló volt mind a 225 000 km-es tesztüzem alatt.

Ezek a kimagaslóan jó eredmények is bizonyítják, hogy a Mobil 1 ESP Formula 5W-30 használatával a sokat futott motor is lehet olyan, mint az új.

Ez az oka annak, hogy a világ vezető gépgyártói miért használják nagyobb arányban a Mobil 1 ESP Formula 5W-30 motorolajat, mint bármely más termékeket.

Ha többet szeretne megtudni a termékről vagy a többi Mobil motorolajról, akkor keresse fel weboldalunkat:

www.lubexpert.hu / www.mobil1.com

A Mobil kenőanyagok hivatalos magyarországi forgalmazója a Lubexpert Hungária Kft.