Hibrid járművek munkabiztonsági előírásai

Az AuDaCon AG biztonsági szempontokból fontos adatokkal bővíti ki az AuDaCon-AIS hibrid témakörét. A hibrid meghajtású járművek számának növekedésével növekszik ezeknek a járműveknek az aktuális szervizadatai iránti érdeklődés is.

A teljes hibrid járművek javításánál a szervizeknek kiemelt biztonsági előírásokat kell teljesíteniük. Az AuDaConAIS műszaki adatbázisa a hibrid jármű specifikus szervizintervallum-értékek mellett most a nagyfeszültségű rendszerek biztonsági előírásaival egészült ki.

Az AuDaCon AG a jelenleg európai piacon bevezetett fullhibrid járművek majdnem 90 százalékához nyújt lefedettséget a meglévő információkkal. A nagyfeszültségű fullhibrid járműveknél elvégzendő munkák során speciális biztonsági előírá- sok betartása kötelező. A nagyfeszültségű rendszerek javításánál és karbantartásánál a szerelőt erre a rendszerre oktatni kell, már a „normál karbantartási munkáknál“ is elengedhetetlen a szerelő betanítása. A biztonsági előírások leírják, hogy mire kell figyelni az elvégzendő munka előtt és után, milyen rendszereket kell újból inicializálni. Példaként a Toyota Prius biztonsági előírásait ismertető javítási útmutató egyik oldalát mutatjuk be, mely a szakembereknek azonnal mutatja, milyen fontos munkainformációkat tartalmaz az anyag.