Gyorstöltőállomás

A Lisszabonban június 29-én kiadott sajtóközlemény szerint a Nissan LEAF lett az az elektromos autó, melyet Portugáliában az első elektromos töltőállomásán töltöttek fel. Az autót José Sócrates miniszterelnök töltötte fel, aki az átadási ceremónia részeként pár kilométert vezette a teljesen elektromos kompakt családi autót a lisszaboni Nemzeti Park mellett lévő töltőállomáshoz. Ez a lisszaboni töltőállomás az első abból az 1300 töltőállomásból, melyet a MOBI.E portugál töltőállomás-konzorcium hoz létre az ország 25 városában 2011 nyaráig. Ez a töltőállomás-hálózat a Renault–Nissan Szövetség és a portugál kormány között 2008 decemberében létrejött megállapodás része, mely megfogalmazza az alapfeltételeket, a károsanyagkibocsátás-mentes közlekedési program Portugáliában való bevezetésével kapcsolatban.

A Nissan LEAF értékesítése 2010 decemberében kezdődik Japánban, az Egyesült Államokban és Európa bizonyos kiválasztott országaiban. 2012-től minden piacon bevezetik a Nissan LEAF-et. A Nissan LEAF ára Portugáliában 
29 955 EUR, mely már magában foglalja az 5000 eurós állami támogatást. A portugál elektromosautó-tulajdonosok sok egyéb előny mellett például az útadó megfizetése alól is mentesülnek. Az elektromos autó hatótávolsága 160 km (US-LA 4), mely a Nissan véleménye szerint kielégíti a legtöbb vezető elvárását. A Nissan kutatásai alapján az átlagosan gépkocsival megtett napi távolság a világ lakosságának 80%-a esetében kevesebb, mint 100 km.